Voorbeschouwing R Antwerp FC - KAA Gent

Voorbeschouwing R Antwerp FC - KAA Gent

Speeldag 23 - Jupiler Pro League - 24-01-2018 om 20:30 u

Speeldag 23 van de Jupiler Pro League voert de Buffalo's naar de Bosuil om het op te nemen tegen R Antwerp FC. De aftrap in het Bosuilstadion wordt woensdagavond om 20u30 gegeven en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Het nieuwe jaar kent een stevige start voor de Buffalo's. De 3-0 zege tegen Lokeren was een opwarmertje voor een stevig tweeluik met de verplaatsing naar Antwerp en zondag de kraker tegen Club Brugge.

Antwerpen en Gent zijn de grootste steden van Vlaanderen, maar Antwerpen ging de voorbije jaren door een diep dal op voetbalvlak. Dat lijkt volledig achter de rug nu R Antwerp FC zijn oude status in versneld tempo lijkt te herwinnen. De promotie vorig seizoen maakte heel wat emoties los in Antwerpen, maar het was slechts het begin van een straffe comeback. Onder leiding van Laszlo Bölöni nam Antwerp een vliegende start en in de huidige situatie lijken ze op weg naar deelname aan de lucratieve Play-Off 1. Straf voor een promovendus.

Antwerp profileert zich dit seizoen met een onverzettelijk en zeer viriel spelend blok. Een recept dat blijkt te werken en waarmee ze op de vorige speeldag ei zo na leider Club Brugge op de knieën kregen, tot twee lastminute doelpunten de feestvreugde nog verknalden. Maar Antwerp had alleszins zijn sterkte getoond en kan de topploegen het vuur aan de schenen leggen.

Het belooft dus een stevige strijd te worden voor de vierde plaats, die beide ploegen nu delen. Yves Vanderhaeghe recupereert wel Kalu (terug uit schorsing), maar heeft wel nog steeds af te rekenen met een hele resem geblesseerden. Simon, Mitrovic, Machado, Neto en Horemans misten al de partij tegen Lokeren en in de wedstrijd viel ook Christiansen uit. Esiti raakt mogelijk speelklaar en werd wel opgenomen in de 22-koppige selectie.

Herbekijk de voorbeschouwing van Yves Vanderhaeghe: "De duels aangaan én uitgaan van eigen sterkte"

De wedstrijd op de Bosuil zal geleid worden door Bram Van Driessche en zijn assistenten Rien Vanyzere en Mathias Hillaert. Vierde scheidsrechter is Christof Dierick.

Kan je er niet bij zijn in Antwerpen maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan woensdagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

R Antwerp FC - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

De laatste tien seizoenen waren er geen onderlinge duels omdat R Antwerp FC in tweede klasse speelde.

Website tegenstander

www.royalantwerpfc.be