Reacties op de Champions League loting

Reacties op de Champions League loting

Wat denken de spelers over de loting voor de UEFA Champions League? Brecht Dejaegere en Sven Kums volgden samen de loting, we polsten naar hun reacties. Ook hoofdcoach Hein Vanhaezebrouck en assisten-coach Rudi Cossey lieten hun licht schijnen op de loting.

Brecht Dejaegere:

Vanaf minuut één hoopte Brecht Dejaegere op een duel met FC Barcelona. Het werden uiteindelijk Zenit, Valencia en Lyon. “Geen echte topper, maar wel een mooie kans om ons te meten met enkele prima ploegen”, vindt Dejaegere.“Het kriebelt om aan deze partijen te beginnen. De Champions League was altijd een droom. Dat die binnenkort werkelijkheid wordt is fantastisch!” Zenuwen had Dejaegere naar eigen zeggen niet voor de loting. “Echte stress was het niet. Ik was eerder in blije verwachting om onze tegenstanders te kennen.”

Sven Kums:

Ook Sven Kums blikte terug op de groepsindeling van het kampioenenbal. “Ik hou een dubbel gevoel over aan deze loting. Iedereen droomde natuurlijk van een absolute topploeg, zoals Barcelona of Bayern München. Dat we die niet ontmoeten is een kleine teleurstelling. Maar anderzijds is dit misschien een poule waarin we iets kunnen neerzetten. We konden in een veel sterkere groep terechtgekomen zijn. De derde plek is een mooie doelstelling. Makkelijk wordt dat echter niet. Valencia is een topploeg - dat toonden ze tegen AS Monaco. En ook Zenit en Lyon zijn stevige tegenstanders.”

Hein Vanhaezebrouck:

Op het moment dat KAA Gent uit de trommel kwam, werd Hein Vanhaezebrouck gehuldigd als ereburger van de stad Menen. Toch vernam de coach al snel de drie tegenstanders. “Mijn broer toonde me de poule op zijn telefoon. (lacht) Ik ben tevreden, maar dat was ik waarschijnlijk bij elke loting geweest. Al had ik liever geen Spaanse tegenstander geloot. Het niveau van de Spaanse competitie is hoger dan dat van de Engelse. Ook een trip naar het Oostblok vermeed ik liever. Zenit is een lastige opdracht. Olympique Lyon behoort dan weer tot de Franse top. Fysiek zijn ze zeer sterk en atletisch.” Toch klinkt Vanhaezebrouck strijdvaardig. “We zijn de kleinste van de groep, maar we gaan tegen de drie ploegen geloven in onze eigen kansen. Het zijn geen Barcelona’s, dat is nog een andere categorie. In dat geval waren we op voorhand kansloos geweest. Nu zijn we dat niet.”

Rudi Cossey:

“Dit is een moeilijke, maar geen onmogelijke loting”, gelooft assistent-coach Rudi Cossey. “Het zijn niet de grote namen, wel ploegen die toonaangevend zijn in hun land. Als we een superdag hebben zijn we in staat om deze teams pijn te doen. En wie weet… misschien zorgen we wel voor een verrassing. Wat vast staat is dat onze spelers hun beste niveau zullen moeten halen tegen deze tegenstanders. Het is voor hen een unieke kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Laat ons hopen dat ze dit beseffen en zich niet teveel zullen focussen op de namen.”

(JVDV)