Voorbeschouwing R Charleroi SC - KAA Gent

Voorbeschouwing R Charleroi SC - KAA Gent

Speeldag 13 - Jupiler Pro League - 27-10-2017 om 20:30 u

KAA Gent opent speeldag 13 van de Jupiler Pro League met een verplaatsing naar R Charleroi SC. De aftrap in het Stade du Pays de Charleroi wordt vrijdagavond gegeven om 20u30. Alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

De twaalfde speeldag is nog maar net gespeeld of er staat al een nieuwe te wachten. De spits wordt vrijdagavond afgebeten door Gent en Charleroi. De nummer drie tegen de nummer twaalf, maar het verschil tussen beide clubs was aanvankelijk nog groter. Terwijl Gent dramatisch aan het seizoen begon, nam Charleroi een blitzstart met vijf opeenvolgende zeges. Na de zesde speeldag stonden ze zelfs even alleen aan de leiding, maar daarna liep het wat minder vlot voor de Karolo's. In de laatste zeven speeldagen werd slechts één overwinning geboekt, naast vier gelijke spelen. Ondertussen vormt er zich een uitgebreid peloton achter de derde plaats, dus de groep van Félice Mazzu is uit op puntenwinst om de Play-Off 1 plek veilig te stellen.

De Buffalo's daarentegen zijn aan een omgekeerde beweging bezig. Na de aanstelling van Yves Vanderhaeghe werd van in de kelder van het klassement de opmars ingezet en met een 7 op 9 werd aansluiting gevonden bij de brede middenmoot die jaagt op de dure Play-Off 1 plaatsen. De weg is weliswaar nog lang, maar met een achterstand van vijf punten op de zesde plaats is Play-Off 1 deelname opeens toch weer iets realistischer geworden. Maar eerst voorbij de lastige klip geraken die Charleroi heet. Sinds 2012 eindigden de onderlinge duels op het veld van Charleroi nooit met meer dan één doelpunt verschil. In de laatste confrontatie leverde een doelpunt van Kubo drie belangrijke punten op.

Naar jaarlijkse gewoonte mocht Félice Mazzu tijdens de zomerstop weer aan de slag om het vertrek van enkele sterkhouders op te vangen. Zo staat vanavond Damien Marcq in het blauw-witte kamp, voorin vertrok Hamdi Harbaoui terug naar Anderlecht en in de verdediging verruilde de snelle Clinton Mata Charleroi voor Genk. Maar het had dus geen invloed op de competitiestart van de Zebra's, die andermaal op koers lijken om een Play-Off 1 ticket in de wacht te slepen.

Bij Gent zorgden de twee voorbije speeldagen niet voor extra blessures, maar Anderson Esiti kreeg tegen Eupen wel zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mag dus niet aantreden tegen Charleroi. Op Renato Neto, Kenny Saief en Louis Verstraete na kan Yves Vanderhaeghe dus uit een quasi volledig fitte spelerskern putten, wat resulteerde in een 21-koppige selectie.

Herbekijk de voorbeschouwing van Yves Vanderhaeghe: "Vol vertrouwen naar CHarleroi"

De wedstrijd in Charleroi zal geleid worden door Luc Wouters en zijn assistenten Thibaud Nijssen en Christophe Baillieul. Vierde scheidsrechter is Nathan Verboomen.

Kan je er niet bij zijn in Charleroi maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan vrijdagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

R Charleroi SC - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2016-2017: 1-1 / Play-Off 1: 0-1
  • 2015-2016: 1-1
  • 2014-2015: 0-0 / Play-Off 1: 2-1
  • 2013-2014: 0-1
  • 2012-2013: 1-1
  • 2011-2012: R Charleroi SC in tweede klasse
  • 2010-2011: 1-3
  • 2009-2010: 0-2
  • 2008-2009: 2-5
  • 2007-2008: 1-2

Website tegenstander

www.sporting-charleroi.be