Matz Sels trekt naar Newcastle United

Matz Sels trekt naar Newcastle United

Zopas tekende Matz Sels een contract bij Newcastle United. Matz verlaat KAA Gent na 3 seizoenen met een titel als Belgisch landskampioen en een Supercup onder de arm. Hij maakte bij de Buffalo's ook zijn debuut als Rode Duivel en was één van de sterkhouders tijdens de Champions Leaguecampagne vorig seizoen. Bovendien werd hij zowel op het Gala van de Gouden Schoen als bij de verkiezing van de Profvoetballer van het Jaar verkozen tot beste doelman van de Belgische competitie.

Op 3 januari 2014 tekent Matz Sels, toen 21, een vierjarig contract bij KAA Gent. Amper elf dagen later, in een cruciale bekerpartij op bezoek bij KV Kortrijk etaleert de doelman een eerste maal zijn kwaliteiten. Na enkele geweldige reddingen en een beslissende rol in de strafschoppenreeks wordt Sels meteen op handen gedragen. Onder de vleugels van Hein Vanhaezebrouck en keeperstrainer Francky Vandendriessche ontbolstert Sels helemaal en groeit uit tot één van de beste doelmannen in België. En met 14 clean sheets in 39 competitiewedstrijden heeft de doelman een bijzonder groot aandeel in de eerste landstitel van de Buffalo’s. In juli schrijft Sels de Supercup op zijn palmares na een 1-0 zege tegen Club. 

Het afgelopen seizoen leert men Matz Sels ook in Europa kennen. Tijdens de memorabele Champions Leaguecampagne maakt de doelman duel na duel indruk. Het hoogtepunt: in de openingswedstrijd tegen Lyon stopt Sels een strafschop van Lacazette. Hij schenkt de Buffalo’s zo hun eerste punt ooit in de Champions League. Ook op bezoek bij de Fransen maakt de goalie indruk met enkele fantastische saves. De UEFA beloont hem met een plekje in het ‘Elftal van de Speeldag’. Eind 2015 mag Sels proeven van de Rode Duivels. Hij wordt door bondscoach Marc Wilmots twee keer in de selectie opgenomen. 

2016 is het jaar van de individuele bekroningen voor Sels. In januari wordt hij verkozen tot ‘Doelman van het Jaar’ tijdens het Gala van de Gouden Schoen. Vier maanden later volgt een nieuwe prijs: ‘Doelman van het Jaar’ op het Gala van de Profvoetballer – een prijs toegekend door zijn collega’s. Eind mei speelt de puntenpakker zijn laatste match voor Gent, thuis tegen Racing Genk. Met een clean sheet bezorgt hij de Buffalo’s een Europees ticket. Sels droeg in totaal 116 keer het shirt van KAA Gent, hij hield daarin 38 keer de nul.

KAA Gent wenst Matz te bedanken voor zijn voorbeeldige werkethiek en zijn fantastische prestaties voor de club. We wensen hem dan ook alle succes in zijn verdere carrière. We weten dat hij KAA Gent inruilt voor een club met een even warme en fantastische aanhang, onze Buffalo wordt nu een Magpie en Geordie. We hopen hem en Newcastle United zo snel mogelijk terug te zien in de Premier League.