Persconferentie voor KAA Gent - Konyaspor

Persconferentie voor KAA Gent - Konyaspor

Donderdagavond neemt KAA Gent het op de tweede speeldag van de UEFA Europa League op tegen het Turkse Konyaspor. Hein Vanhaezebrouck kijkt met vertrouwen deze eerste thuiswedstrijd tegemoet.

Hein Vanhaezebrouck: "Mij maakt het niet uit wie er bij is en wie niet"

De ziekenboeg liep de voorbije weken aardig vol en Vanhaezebrouck had een laatste update in petto op zijn babbel met de verzamelde pers: "Geen van de langdurig geblesseerden is al inzetbaar, dus nog geen Dejaegere, Taravel, Simon of Matton morgen. Rabiu heeft wel meegetraind en zal in de selectie zitten. Foket is nog niet fit, Milicevic wel. Ook Neto heeft alles meegedaan, dus hij kan spelen. Vandaag is Kujovic wel uitgevallen met wat last aan de rug. We zullen een aantal jonge jongens oproepen om de groep te vervolledigen." De coach ligt echter niet wakker van de afwezigen: "Voor mij maakt het niet uit wie er bij is en wie niet, we moeten sowieso werken met de jongens die inzetbaar zijn. Op dat vlak weegt de afwezigheid van Foket niet zwaarder door dan die van iemand anders. Iedereen weet wat hij moet doen."

Na het gelijkspel in Braga op de openingsspeeldag is het nu vooral zaak om op het ingeslagen pad verder te gaan en in eigen huis de volle buit te pakken: "Om door te gaan wordt er verondersteld dat je thuis genoeg punten pakt, dat gaan we ook nu proberen doen. Dat is echter niet voldoende, vorig jaar wonnen we op verplaatsing in Lyon en daarmee hebben we het verschil gemaakt. Dit jaar hebben we al een punt gepakt in Braga, we moeten nog zien of dat voldoende is."

"De steun van onze supporters zal meer dan nodig zijn"

Door de vele Turkse aanvragen uit het Gentse om de wedstrijd te kunnen bijwonen, stelt KAA Gent extra tickets ter beschikking voor hen. Iets wat ook de Gentse coach niet ontgaan is: "De bezoekers zullen gesteund worden door meer dan het bezoekersvak alleen. Ik hoop dat wij de rest goed kunnen vullen, want de steun van onze supporters zal meer dan nodig zijn."

Een Turkse speler in de Gentse A-ploeg, zou dat niet fantastisch zijn voor de vele Turken in Gent? "Voor de Turkse gemeenschap in Gent zou het inderdaad fantastisch zijn als zo'n Turkse jongen zou doorstoten nar de eerste ploeg. We kunnen echter niet zomaar iemand naar onze A-kern doorschuiven, hij moet daar ook het niveau voor hebben. Op dat vlak speelt nationaliteit geen rol, we hebben immers jongeren uit heel wat landen."

"Konyaspor heeft kwaliteiten, anders wordt je niet derde in de Turkse competitie"

Het in Europa debuterende Konyaspor is voor velen de grote onbekende in groep H, maar dat is niet het geval voor Vanhaezebrouck: "We moeten opletten voor Konyaspor, die hebben kwaliteiten, anders wordt je niet derde in de Turkse competitie. Het is een ploeg die voor het eerst Europees speelt, dat zorgt voor veel drive en overtuiging in hun spel. Dat hebben we gezien in de wedstrijd tegen Shakhtar, waartegen ze in extremis een punt zagen ontsnappen. Ze zullen er dus op gebrand zijn om hier iets te rapen, maar wij moeten gewoon uitgaan van onze sterkte en met de steun van het publiek het verschil maken."

Rami Gershon: "Altijd leuk om Europese wedstrijden te spelen"

De verdedigende rots in de branding kijkt met plezier vooruit naar het duel met Konyaspor en minimaliseert daarbij de zogezegde onbekendheid van Konyaspor: "Het is altijd leuk om Europese wedstrijden te spelen. Ook al hebben we nog nooit tegen deze spelers aangetreden, we weten weldegelijk tegen wie we het zullen opnemen, we zijn voorbereid. We zijn dat gewend he, ook in de Belgische competitie kom je vaak tegenover nieuwe spelers te staan, want de teams veranderen snel. Dankzij goede scouting weten we altijd goed tegen wie we spelen. We kennen dus de sterke punten van Konyaspor, ze hebben een heel compacte defensie die niet veel fouten maakt. We zijn klaar om hen te bekampen en met de steun van onze supporters moet dat lukken."