Hein Vanhaezebrouck: “Onze beste wedstrijden op verplaatsing gespeeld

Hein Vanhaezebrouck: “Onze beste wedstrijden op verplaatsing gespeeld

Speeldag 13 - Jupiler Pro League - 30-10-2016 om 18:00 u

Amper staat de overwinning tegen Standard in de boeken of daar kondigt zich de volgende wedstrijd in de Jupiler Pro League aan, de dertiende al. Zondag trekken de Buffalo’s naar Mechelen. Een vooruitblik door onze coach die ook als een blik achterom leest.

Geen blessures

Hein Vanhaezebrouck had weinig nieuws uit de ziekenboeg.
“Het was gisteren een vrij fysieke wedstrijd. Dan is er altijd wat kleine schade, zoals blauwe plekken en kneuzingen. Niemand valt op dit moment echter uit. Iedereen die fit was voor de wedstrijd tegen Standard is dat nog altijd. Morgen bekijken we nog of dat werkelijk zo is maar ik denk dat we op iedereen kunnen rekenen voor de wedstrijd tegen KV Mechelen.”

Keeperswissel

De coach liet in het midden of de supporters Yannick Thoelen zondag in het doel mogen verwachten. “Ik heb gisteren na de wedstrijd al gezegd dat het niet de bedoeling is om de hiërarchie te veranderen. Wie zondag in doel staat bekijken we vandaag en morgen. We verwachten van Yannick dat hij klaar is om in te vallen. Hij heeft dat al gedaan in de beker, tegen Westerlo en nu gisteren. Yannick deed dat goed gisteren. Hij was aanwezig, anticipeerde goed, speelde sober en stond er wanneer hij er moest staan. Jacob Rinne is rustig omgegaan met zijn vervanging. Hij focust zich op zijn taken en traint hard op zijn werkpunten. We zullen dus zien wat de komende dagen en weken zullen brengen.

Vanhaezebrouck vindt het wisselen van een doelman niet meer dan normaal. “Een veldspeler is het gewoon om een keer niet opgesteld te worden. Doelmannen worden in een aparte categorie geplaatst. Voor mij is dat vrij gelijk. Als je twee of drie doelmannen hebt en één ervan kent een wat moeilijkere periode, waarom zou je dan niet wisselen? Omdat de doelman dan zijn vertrouwen kwijt zou zijn? Alsof dat een bij een veldspeler die vervangen wordt niet het geval kan zijn. Een veldspeler vervangen is normaal, van doelman wisselen niet? De meeste analisten die daar vragen bij stellen zijn meestal ex-keepers. Ik was een verdediger”, zo merkte de coach fijntjes op.

Minder punten op verplaatsing

Of de coach een verklaring had voor het verschil in punten thuis en uit?
“Ik heb het reeds eerder gezegd: het beperkt aantal punten die we buitenshuis hebben geoogst hebben we enkel en alleen aan onszelf te wijten. We vergeten gewoon om onze kansen af te maken en slikken vermijdbare doelpunten. Terwijl we misschien onze beste wedstrijden op verplaatsing hebben gespeeld.”

“Het deed zeker deugd om gisteren, tegen Standard, de drie punten te behalen. Zeker na de nederlagen tegen Shaktar en Eupen, twee wedstrijden waar we het in feite niet zo slecht hebben gedaan. Onze wedstrijd tegen Standard was misschien de minste van de drie. We halen wel de drie punten binnen. Het is dus niet zo dat het team anders voor de dag komt als we thuis of op verplaatsing spelen. Enkel de efficiëntie is op verplaatsing momenteel een stuk minder.”

Thuispubliek

Hein Vanhaezebrouck merkte toch een klein verschil op. 
“Eén van de redenen waarom we thuis het maximum van de punten hebben zijn onze supporters. Ze hebben er al voor gezorgd dat we al vaak in de laatste minuut de trekker overhalen. In het eigen stadion spelen, voor 19000 Buffalo’s, voelt voor iedere speler veel lekkerder aan. Gisteren was dat ook zo. Ik wil dan ook onze supporters bedanken want die waren ongelooflijk. Iedere Buffalo heeft zich vanaf de eerste minuut volledig achter de ploeg gezet. Ze loodsten ons door de moeilijke momenten.”

“Misschien misten we dat wel op Shaktar en in Eupen. Alhoewel, in Eupen waren er bijna meer Buffalo’s dan supporters van de thuisploeg. Dan kan je niet klagen over het publiek”, zo lachte de coach