Vanderhaeghe: "Dromen van meer in de beker"

Vanderhaeghe: "Dromen van meer in de beker"

Speeldag 2 - Croky Cup - 29-11-2017 om 20:30 u

Yves Vanderhaeghe opende zijn persconferentie voor het burenderby met nieuws uit de ziekenboeg. De bekerwedstrijd tegen de buren uit Lokeren zal sowieso plaatsvinden zonder Raskin en Chakvetadze (revalidatie, trainen individueel), Foket (infectie aan de voet), Kalu (trap op de voet tegen Moeskroen, trainde individueel) en opnieuw Andrijasevic: "Franko heeft na een contact op training een contusie van de rib opgelopen. We moeten nu onderzoeken of die rib niet gebroken is. Hij komt dus zeker niet in aanmerking voor de volgende wedstrijden."

Vanderhaeghe sprak verder nog over volgende thema's

Het openbloeien van Moses Simon

"Of het komt doordat ik hem meer vrijheid geef? Dat denk ik wel ja. Hij is een speler van de actie, als je zo iemand offensief in een keurslijf gaat steken, beperk je hem in zijn mogelijkheden. En nu we resultaten halen, gaan ook zijn persoonlijke statistieken omhoog wat hem op zijn beurt dan weer meer vertrouwen geeft. De tegenstanders hebben bovendien veel moeite om hem af te stoppen. Tegen Lokeren was er twee keer geel en uiteindelijk rood na fouten op hem. Tegen Moeskroen veroorzaakte hij een penalty. Dat is ook wat ik verlang van mijn buitenspelers, dat ze die acties maken en dat ook blijven doen. Zelfs al verliezen ze een paar keer hun 1 op 1 duels.

De heropstanding van Yuya Kubo:

"Ik zie altijd dezelfde Yuya op training. Een jongen die altijd met veel inzet en vol overgave traint. Hij wil ook alles spelen. Die goal zal hem nu normaal ook het vertrouwen geven om nog beter te doen dit seizoen. Het heeft even geduurd tegen dat hij terug de weg naar doel vond maar nu ziet het er weer beter uit. Het was zo'n doelpunt waar iedereen van droomt. Chapeau, want om na zo'n lange ren toch de controle te houden en netjes af te werken, dat kunnen er niet veel."

De blessure van Thomas Foket

"Natuurlijk komt dit op een vervelend moment, zowel voor hem als voor de ploeg. Zoals ik al aanhaalde is de beker voor veel spelers een extra mogelijkheid zich in de ploeg te spelen. Dat was ook zo voor Thomas. Hij is op rechts al eerder ingevallen voor Kalu en nu die geblesseerd is, was dat een mogelijkheid geweest. We hebben hem eerder al ingebracht wanneer we een voorsprong moeten verdedigen."

De spitsenkeuze

"Op dit moment is dat geen issue voor mij. Het heeft weinig zin daar bij stil te staan. Zolang ze voor de ploeg de strijd aangaan op het veld, is er voor mij geen probleem. We hebben ook geen scoreprobleem want iedereen maakt nu doelpunten bij ons. Ik ben er zeker van dat als ze allebei blijven werken voor het team, dan ook bij hen de motor zal aanslaan en die doelpunten wel zullen komen."

Keepers wisselen in de beker

"Dat probleem stelt zich voorlopig niet. Yannick (Thoelen) is deze week wat ziek geweest en ik ga dan ook niet wisselen nu."