"Kunnen niet wachten tot zondag"

Speeldag 1 - Play-Off 1 - 31-03-2019 om 18:00 u

Ongeduld. Dat is de beste manier om te omschrijven hoe Jess Thorup en zijn spelers uitkijken naar de wedstrijd in Jan Breydel komende zondag. In de voorbeschouwing spraken we met de coach over zijn succesvolle playoff-campagne in Denemarken vorig seizoen, het belang van vertrouwen en vroegen we welk objectief hij zijn groep heeft gesteld.

Na de match tegen STVV gaf Thorup spelers en staf een weekend vrijaf om de batterijen op te laden. Ook hij maakte ervan gebruik om voor het eerst sinds zijn aanstelling terug naar Denemarken te trekken: "Het deed deugd iedereen eens terug te zien en tegelijk na te genieten van de kwalifcatie maar ik voelde tijdens mijn terugreis al: "ik wil meer". Dat gevoel wil ook overbrengen op het team."

"De kwalificatie deed deugd maar nu wil ik meer" - Jess Thorup

30 punten, 10 finales

Thorup: "Het bracht het team dichter bijeen dat blijkbaar niemand behalve wijzelf nog in onze kansen geloofde. Ik heb altijd gezegd dat PO1 halen moeilijk zou zijn, maar dat eens erbij, we kunnen verrassen. Ik zag deze week supergemotiveerde spelers op training. Ze geloven in zichzelf en in de groep, dus ik kan eigenlijk niet wachten tot zondag."

Elke week winnaars (en verliezers)

Thorup: "Behalve het resultaat, heb ik in Sint-Truiden het meest genoten van onze volwassen match. We zijn cool gebleven, hielden ons aan 'our gameplan' en gingen goed om met de druk. We moeten nu niet alleen blij zijn dat we erbij zijn, maar ook gaan voor meer. Welke positie ik ambieer? Dat kan ik niet zeggen. Ik heb er met de spelers over gesproken vandaag en ook vanuit de groep kwam het signaal "we bekijken het match per match". Daarnaast heb ik nog eens benadrukt dat ze nu niet meer mogen bezig zijn met die bekerfinale. "Leave the cup for now". Daar denken we wel weer aan als het zover is. Want ook Brugge zal zondag top zijn. Het is moment waarop iedereen gewacht heeft, het is 'moneytime'. Alle teams zullen 100% zijn en elke week zullen we winnaars en verliezers zien. Ik verwacht een race die 7 weken superclose zal zijn van begin tot eind.