Coulibaly scoort tweemaal bij UEFA

De UEFA publiceerde vorige week een doelpuntencompilatie waarin de 10 beste goals van de Europa League verschenen. Het expertenpanel met als leden Sir Alex Ferguson, Cristian Chivu and Dejan Stanković vond dat ook KAA Gent zijn plaats in de reeks had verdiend en nomineerde tot tweemaal toe onze aanvaller Kalifa Coulibaly.

Coulibaly deelt de eer in de top 1O opgenomen te worden met toppers als Edin Dzeko (AS Roma), Alexandre Lacazette (Olympique Lyon), Corentin Tolisso (Olympique Lyon) en Leon Bailey (ex-Racing Genk en nu Bayer Leverkusen). Coulibaly was wel de enige die tweemaal genomineerd werd.

Kalifa Coulibaly (Gent 2-2 Braga) group stage, 24/11/2016

Zijn eerste genomineerde doelpunt, in de thuismatch tegen SC Braga kan je bekijken vanaf minuut 2:16. Na een voorzet van Neto, scoorde Coulibaly met een prachtige omhaal de 1-1 gelijkmaker in de 32ste minuut. Volgens de UEFA Technical Observers:

A top-class demonstration of imagination and athleticism inside the penalty area.

Kalifa Coulibaly (Konyaspor 0-1 Gent) group stage, 08/12/2016

De tweede goal, te bekijken vanaf minuut 3:10, viel tegen het Turkse Konyaspor. In de laatste poulewedstrijd schoot Coulibaly na een mooie borstcontrole de bal in de draai onhoudbaar voorbij keeper Kirintili. Een fantastisch doelpunt dat in vele Gentse huiskamers een schreeuw van euforie veroorzaakte en waarmee de Buffalo's zich in extra time en ten koste van Braga verzekerden van een plaats in de volgende ronde. Mede dankzij dit doelpunt werd de weg naar Wembley geopend. De UEFA Technical Observers: beschreven de goal als volgt:

A first-rate control, turn and finish in one smooth move.

Klik op onderstaande afbeelding om het volledige filmpje te bekijken.