Persconferentie en training voor FC Girondins de Bordeaux - KAA Gent

Speeldag 4 - UEFA Europa League voorrondes - 30-08-2018 om 20:45 u

Daags voor de terugwedstrijd tegen Bordeaux keken beide ploegen op een persconferentie vooruit naar de belangrijke strijd om kwalificatie voor de groepsfase van de UEFA Europa League. Yves Vanderhaeghe werd daarbij geflankeerd door Dylan Bronn, hersteld van zijn blessure.

Groeiend vertrouwen

Na de 0-0 uit de heenwedstrijd beseft Vanderhaeghe dat er kwalificatiekansen liggen: "We kunnen tevreden zijn met de manier waarop we de heenwedstrijd gespeeld hebben. Alleen het afwerken van de kansen ontbrak, maar die wedstrijd heeft ons wel het vertrouwen gegeven dat we ons kunnen kwalificeren. De opeenvolgende zeges in de competitie versterken dat eveneens. 0-0 als uitgangspositie is beter dan 1-1. In bijna elke wedstrijd scoren we. Als dat hier ook lukt, dan wordt het weer wat lastiger voor Bordeaux."

Vanderhaeghe ziet zijn spelerskern, die tijdens de zomer grondig veranderde, elke week groeien: "Met alle wijzigingen zijn we nog volop in opbouw, maar ik vind dat de groep zich al goed begint te vormen, met resultaten bovendien. Een Europese kwalificatie zou uiteraard een geweldige ervaring zijn voor heel wat jongens en een extra surplus voor hun ontwkkeling."

Dylan Bronn: "Ik houd ervan als er veel druk ligt op een wedstrijd"

Dylan Bronn viel tijdens het WK uit met een knieblessure, maar toont zich na een voorspoedige revalidatie helemaal klaar voor de strijd: "Als profvoetballer droom je van kindsaf om Europese wedstrijden te spelen, daar speel je voor. Ik houd er bovendien van als er veel druk ligt op een wedstrijd, zoals ook op het WK het geval was. Zulke wedstrijden zijn extra opwindend om te spelen."

Jimmy Briand (Bordeaux): "Er alles aan doen om ons te kwalificeren"

Ook bij Bordeaux leeft de wedstrijd, wat meteen benadrukt werd door Jimmy Briand, de 33-jarige aanvaller die eerder in zijn carrière ook uitkwam voor Lyon en de Franse nationale ploeg: "Dit is een belangrijke match. Europees voetbal is het summum voor een speler, dus we gaan er alles aan doen om ons te kwalificeren." Na de 0-0 uit de heenwedstrijd besefte hij dat alle kansen nog open liggen: "0-0 is niet goed en niet slecht. We hadden op het einde van de heenwedstrijd nog een tegendoelpunt kunnen slikken, dan was het een ander verhaal geweest."

Door de overname van Bordeaux en de perikelen rond hoofdtrainer Gustavo Poyet, die na stevige kritiek op het bestuur op non-actief werd gezet, was Bordeaux vaak in het nieuws. Volgens Briand weet de spelersgroep daar echter goed mee om te gaan: "Er gebeurt vanalles rond de club, maar we hebben in de laatste match (2-1 winst tegen Monaco) getoond dat we toch gefocust op de wedstrijd kunnen zijn."

Eric Bedouet: "Gent is een zeer goeie ploeg, waarvoor we respect hebben"

Ook interim-coach Eric Bedouet gebruikte de zege tegen Monaco als referentiepunt: "We moeten tegen Gent dezelfde intensiteit en agressiviteit brengen als tegen Monaco. In die wedstrijd hebben we een aantal stappen vooruit gezet." Toch onderschat hij Gent geenszins: "Gent is een zeer goeie en georganiseerde ploeg, waarvoor we respect hebben. We hebben de heenwedstrijd aangevat met het doel om voor de terugwedstrijd nog alles open te houden. We hebben daar wel wat geluk gehad, maar nu moeten we gewoon winnen. We zullen tot het uiterste gaan."

Foto's: Belga Image