Beloften geven het goede voorbeeld en winnen van Jong Zenit

Net als de A-ploeg later vanavond kwamen ook de beloften vandaag in actie. Na een moeizame ouverture tegen Olympique Lyon (0-3) waren ze gebrand op een goede prestatie tegen Zenit Sint-Petersburg.

In een evenwichtige eerste helft waarin geen van beide teams een duidelijk overwicht had, konden we ons  verwarmen aan het doorsteekpasje van Yassine Razzi op Christophe Van Gysel. Die laatste poogde thuiskeeper Kizeev te grazen te nemen met een listig tikje tussen de benen, zonder succes.

Behalve enkele goed getrapte corners kwamen onze jonge Buffalo’s niet echt tot uitgespeelde kansen.  In minuut 42 blesseerde doelman Van Gerven zich ongelukkig toen hij aan de achterlijn onderuitschoof in de hoop geen hoekschop weg te geven.

In de tweede helft kwamen de jonge Buffalo’s een stuk scherper uit de kleedkamer en na vijf minuten prijkte de verdiende 0-1 voorsprong al op het bord.

Kapitein Jeff Callebaut nam de bal  hard op de slof buiten de zestien en raakte daarbij een Russisch been Zijn schot week af en de bal hobbelde tergend traag voorbij de machteloze thuiskeeper Kizeev. Een verdiende voorsprong voor de jonge Buffalo's die duidelijk niet waren gekomen om met zich te laten sollen.

In de 57e minuut werd Dante Walen goed diep gestuurd. Hij gaf de bal iets te snel breed op Elton die te ver moest uitwijken om nog tot gevaar te komen. Ook invallersdoelman Seegers speelde met vertrouwen wat hij demonstreerde door aan de achterlijn een bal uit de voeten van een Russische spits te gaan halen.

Kapitein Callebaut slaagde er nog in een hoekschop bijna rechtstreeks binnen te trappen. In de daaropvolgende scrimmage kon Van Gysel net niet goed genoeg bij de bal om gevaarlijk te zijn.

De Zenit-jonkies begonnen daarop, aangemoedigd door enkele tientallen Russische supporters, enige druk te ontwikkelen maar zonder tot echt concreet doelgevaar te komen.

In de laatste minuten van de wedstrijd ontwikkelden de Zenit-boys nog een slotoffensief(je) zonder erg. In de toegevoegde tijd kreeg diepe spits Dante Walen nog dé kans om de wedstrijd definitief dood te maken, hij besloot echter te zwak op de doelman. Net als bij zijn teammaats was ook zijn bobijntje op na een wedstrijd waarin ze alles gegeven hadden.

Hopelijk was deze wedstrijd het smakelijke voorgerecht en het opstapje naar een nog geslaagdere avond.

Tot slot nog een woord van dank voor de aanwezige Buffalo's die de moeite namen naar het Petrovsky stadion af te zakken om onze jonkies aan te moedigen.

verslag: Xavier Louwagie
foto's: Sander De Graeve en Xavier Louwagie