"Met zelfde instelling als tegen Antwerp spelen"

"Met zelfde instelling als tegen Antwerp spelen"

Speeldag 17 - Jupiler Pro League - 30-11-2018 om 20:30 u

Coach Jess Thorup blikte zoals steeds bij zijn voorbeschouwing eerst even terug op de vorige wedstrijd: "De wedstrijd tegen Antwerp was een van onze betere. We speelden tegen een sterk team en als je de statistieken erbij haalt - en ik weet dat je daar niets mee koopt - maar het zegt toch iets dat we 65% balbezit hadden, tot 18 doelpogingen kwamen en dubbel zoveel passen hadden op in het laatste derde van hun veld. In zijn geheel was ik dus heel tevreden met de wedstrijd. Dat we slechts 1 punt haalden was het enige waarover ik was teleurgesteld."

Trond Sollied

Kijkt hij uit naar de confrontatie met zijn Scandinavische vakbroeder? Thorup: "Ik ken Trond Sollied niet persoonlijk maar ik weet dat hij hier deel uitmaakt van de geschiedenis. Persoonlijk denk ik dat het leuk is dat er niet alleen Belgische coaches aan het werk zijn in de Jupiler Pro League. Ik denk dat nieuwe coaches uit een ander land en een andere cultuur altijd wel nieuwe inzichten aanbrengen. Je ziet bij Lokeren alvast de hand van de trainer, dat hij zijn stijl in het team probeert te brengen. Niet vergeten dat mijn eerste match hier een oefenwedstrijd tegen Lokeren was. Dus ik zie wel verschillen met toen. Wat ook logisch is. Ik weet wat ongeveer wel wat hij wil brengen, maar zoals steeds ligt de focus bij mij op mijn team."

Thorup kijkt alvast uit naar zijn eerste derby:

Dylan Bronn

Naast de aanstaande confrontatie met Trond Sollied, had Thorup in het prille begin van zijn ambtstermijn ook een confrontatie met Dylan Bronn. Hoe is zijn relatie met de Tunesische verdediger nu? Thorup: "Ik heb een paar goede gesprekken gehad met Dylan. Tegen Antwerp vond ik hem 'very focused'. Zijn tijdelijke verwijdering was ook een belangrijk signaal naar de groep. Hijzelf heeft het in elk geval goed opgepikt. Hij speelde heel sterk tegen Antwerp. Dat was misschien wel onze beste match sinds ik hier ben. Met een clean sheet en weinig weggegeven kansen. Ik hoop dan ook op een zelfde prestatie in de volgende matchen."

De coach kreeg de vraag of hij het eens was met de stelling dat de andere verdedigers ook beter waren met hem op het veld. Thorup: "Dat is moeilijk te beantwoorden. Eerst en vooral was het pas de eerste keer dat hij en Sigi centraal speelden.  Arnaud (Souquet) is natuurlijk zijn kameraad, ook naast het veld. Dus dat ze elkaar dan makkelijker vinden, is niet zo abnormaal. Al bij al vond ik alle vier onze verdedigers goed. Ze speelden compact en steunden elkaar. Als je dat doet, ben je veel sterker als team. Hij heeft hen evenveel geholpen als zij hem."