Voorbeschouwing K Sint-Truidense VV - KAA Gent

Voorbeschouwing K Sint-Truidense VV - KAA Gent

Speeldag 1 - Jupiler Pro League - 30-07-2017 om 18:00 u

Na de Europese opener tegen Altach wordt nu ook de Jupiler Pro League op gang getrapt. De eerste opdracht is een verplaatsing naar STVV, de aftrap op Stayen wordt zondagavond om 18u00 gegeven. Alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Een dikke twee maanden na het einde van Play-Off 1 kunnen de Belgische voetbalsupporters hun hart terug ophalen, want de Jupiler Pro League trekt zich weer op gang. Eerste afspraak voor de Buffalo's is een verplaatsing naar Stayen.

In het begin van het seizoen is het bij veel ploegen nog koffiedik kijken hoe ze in hun vernieuwde vorm naar voor zullen treden. Dat is zeker het geval bij STVV, dat vorig seizoen erg sterk eindigde door de finale van Play-Off 2 te halen. Keerzijde van de medaille was dat het Truiense succes niet onopgemerkt bleef. Trainer Ivan Leko werd weggeplukt door Club Brugge en op het middenveld verdwenen ook twee spelbepalende figuren. Pieter Gerkens, goed voor acht goals in tien PO2-matchen, trok naar Anderlecht en assistenkoning Stef Peeters versierde een transfer naar SM Caen in de Ligue 1.

Bartolomé Marquez, de nieuwe coach van de Truienaars, staat dus voor een stevige opdracht. De Spanjaard doet bij velen wellicht geen belletje rinkelen, maar hij was tussen 2012 en 2015 wel actief bij Eupen en is dus vertrouwd met het Belgische voetbal. Met Kenny Steppe (van Zulte Waregem), Jorge Teixeira (ex-Standard) en Fabien Antunes (van Oostende) werden jongens gehaald die de competitie reeds kennen, al zal Antunes er niet bij zijn door een blessure. Voorin rekent STVV terug op de snelheid van Igor Vetokele, gevormd in de Gentse jeugdwerking, om voor de nodige doelpunten te zorgen.

In de Gentse ziekenboeg was minder goed nieuws te rapen. Na de Europese wedstrijd tegen Altach bleek Kalinic een teen gebroken te hebben. Een operatie is niet nodig, maar de wedstrijd tegen STVV komt te vroeg voor hem, waardoor Youn Czekanowicz aan de 21-koppige selectie werd toegevoegd. Kalinic' landgenoot Andrijasevic lijkt wel klaar voor zijn officieel debuut in de Belgische competitie, hij is hersteld van een nekblessure. Ook Birger Verstraete, afgelopen donderdag nog niet 100%, werd fit genoeg bevonden voor een plek in de selectie. Neto, Gershon, Saief en Foket zijn onbeschikbaar.

Herbekijk de voorbeschouwing van Hein Vanhaezebrouck "Reken op eergevoel en fierheid van mijn spelers"

De wedstrijd in Sint-Truiden zal geleid worden door Wim Smet en zijn assistenten Dirk Gilon en Jeroen Walschap.  Vierde scheidsrechter is Jonathan Lardot.

Kan je er niet bij zijn in Sint-Truiden maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter

Sint-Truidense VV KV - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2016-2017: 3-1
  • 2015-2016: 0-2
  • 2014-2015: Sint-Truidense VV in tweede klasse
  • 2013-2014: Sint-Truidense VV in tweede klasse
  • 2012-2013: Sint-Truidense VV in tweede klasse
  • 2011-2012: 3-4
  • 2010-2011: 1-1
  • 2009-2010: 1-2 / Play-Off 1: 1-1
  • 2008-2009: Sint-Truidense VV in tweede klasse
  • 2007-2008: 2-1

Website tegenstander

www.stvv.com