KAA Gent op shortlist 10 beste communityprojecten in Europa

KAA Gent op shortlist 10 beste communityprojecten in Europa

De organisatie van professionele voetbalclubs in Europa ECA plaatste KAA Gent Homeless Blue White op de shortlist van 10 beste community en CSR projecten in Europa. Opnieuw een bekroning voor onze communitywerking Voetbal in de stad.

De European Club Association is de overkoepelende Europese organisatie van professionele voetbalclubs. ECA is als dusdanig ook erkend door UEFA en FIFA. Volgende week maandag reikt ECA  haar jaarlijkse Europese voetbalawards uit. In de categorie 'Best Community & Social Responsibility Programme' werden 10 clubs genomineerd waaronder PSG, Schalke O4, AC Milan en PSV Eindhoven.

Het project KAA Gent Homeless Blue White werd eerder dit jaar ook als één van de beste praktijken opgenomen in de ECA publicatie 'CSR in European Club Football'.

In 2009 werd door onze communitywerking Voetbal in de stad het project KAA Gent Homeless Blue White in de steigers gezet in nauwe samenwerking met de Stad Gent – Dienst Straathoekwerk en OCMW Gent - Emancipatorische projecten. KAA Gent Homeless Blue White werd in de voorbije jaren een referentie binnen de nationale Belgian Homeless Cup met de organisatie van een Gents regionaal tornooi in 2013 en 2014 en de organisatie van de finale van de Belgian Homeless Cup in 2015.

Het sportieve karakter van het team is ondergeschikt aan de persoonlijke trajecten van de deelnemers. Er is zowel een dames- als een herenteam. Rond de ploeg werd in de voorbije jaren een groep vrijwilligers gebouwd en het team engageert zich intussen ook voor andere communityprojecten.

In 2014 kreeg KAA Gent Homeless Blue White van de Belgian Homeless Cup de Community Trophy, voor beste maatschappelijke werking van België. In 2015 werd het project 2e laureaat van de Belgische Prijs voor Veiligheid en Preventie, uitgereikt door de FOD Binnenlandse Zaken. Begin dit jaar kreeg het project ook de Community & Sport Award 2015 van de Stad Gent.