Voorbeschouwing R Antwerp FC - KAA Gent

Voorbeschouwing R Antwerp FC - KAA Gent

Speeldag 9 - Jupiler Pro League - 30-09-2018 om 20:00 u

Op speeldag 5 van de Jupiler Pro League maken onze Buffalo's de verplaatsing naar het Jan Breydelstadion om er Cercle Brugge partij te geven. De aftrap wordt zondagavond gegeven om 18u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

De negende speeldag heeft dus een leuke afsluiter in petto op zondagavond met het treffen tussen de nummers vier en vijf in het klassement. Antwerp profileert zich als een erg taaie tegenstander die veel vechtlust toont tussen de lijnen. De eerste zeven wedstrijden kon niemand winnen van de Great Old, maar op de vorige speeldag slaagde Sint-Truiden daar wel in (2-0), meteen gevolgd door de bekeruitschakeling op het veld van Mechelen. Na twee nederlagen op verplaatsing zal Antwerp zich voor eigen volk vast en zeker willen herpakken tegen de Buffalo's.

Een stevige klus dus voor Gent, want nog geen enkele ploeg kon dit seizoen al winnen op de Bosuil, dat volgend jaar uitgebreid wordt tot 23.000 plaatsen. Het kenmerkt de stevige ambities van de club sinds de komst van Paul Gheysen als voorzitter. Dat vertaalde zich afgelopen zomer ook in het transferbeleid. Terwijl er aan uitgaande zijde geen sleutelpionnen vertrokken, ook sluitstuk Bolat bleef, werd de kern wel versterkt met enkele klinkende namen als ex-Gouden Schoen Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov, twee keer tweede in de verkiezing van de Profvoetballer van het Jaar. Beiden kunnen op hun 32ste Antwerp nog heel wat bijbrengen.

Bij Gent waren de laatste twee competitiewedstrijden om snel te vergeten, al werden de twee opeenvolgende thuisnederlagen ietwat doorgespoeld met de bekerzege in Virton. Ook al ging het daar niet zonder moeite, de drie doelpunten in het slotkwartier moeten vertrouwen geven voor de verplaatsing naar de Bosuil. Vorig jaar werd het daar 1-1 na doelpunten van Yaremchuk en... Limbombe. Hij keert dus zondag terug naar zijn ex-club, van ons mag hij er net als vorig seizoen gerust weer eentje in de bovenhoek binnen knallen.

Yves Vanderhaeghe kan voor de verplaatsing naar Antwerp beroep doen op dezelfde spelers als bij de vorige competitiematch. Lovre Kalinic en Dylan Bronn zijn dus weer helemaal inzetbaar en zitten logischerwijs in de 21-koppige selectie.

Herbekijk de voorbeschouwing van Yves Vanderhaeghe: "Waarom zouden we niet kunnen winnen op Antwerp?"

De wedstrijd in het Bosuilstadion zal geleid worden door Bart Vertenten, bijgestaan door zijn assistenten Rien Vanyzere en Koen Thijs. Vierde scheidsrechter is Nathan Verboomen.

Kan je er niet bij zijn in het Bosuilstadion, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

R Antwerp FC - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2017-2018: 1-1
  • 2016-2017: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2015-2016: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2014-2015: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2013-2014: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2012-2013: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2011-2012: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2010-2011: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2009-2010: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2008-2009: R Antwerp FC in tweede klasse

Website tegenstander

www.royalantwerpfc.be