Voorbeschouwing KSC Lokeren - KAA Gent

Voorbeschouwing KSC Lokeren - KAA Gent

Speeldag 17 - Jupiler Pro League - 30-11-2018 om 20:30 u

KSC Lokeren en KAA Gent openen speeldag 17 van de Jupiler Pro League met hun traditionele Oost-Vlaamse derby. De aftrap in het Daknamstadion wordt vrijdagavond gegeven om 20u30 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

De Sint is in het land en zowel Lokeren als Gent willen maar wat graag het weekend in met drie punten als cadeau. De Waaslanders willen immers zo snel mogelijk de rode lantaarn in het klassement doorgeven, terwijl de Buffalo's terug de top-zes in willen voor deelname aan Play-Off 1. Lokeren kreeg er vorig weekend vier om de oren tegen Charleroi, terwijl Gent tegen Antwerp niet voorbij een onverzettelijke Bolat geraakte.

Zwarte beest

Een duel tussen Lokeren en Gent brengt altijd wat derbygevoelens naar boven, al zijn het de voorbije jaren niet de prettigste confrontaties geweest voor de Waaslanders. De Buffalo's ontpopten zich immers tot hét zwarte beest van Lokeren. Op Daknam is het al van september 2010 geleden dat ze het laken nog eens naar zich toe konden trekken. Een eeuwigheid geleden, maar wel onder leiding van Peter Maes, die ook dit seizoen begon met Lokeren. Ook hij ontsnapte echter niet aan de voetbalwet dat de coach het gelag betaalt bij slechte resultaten.

Een Buffalo op Daknam

Maes werd opgevolgd door een opmerkelijke naam: Trond Sollied, die na een vijftal jaar zijn rentree in de voetbalwereld maakte. Voor hem wordt het ongetwijfeld een heel speciale avond, want de Noor stond drie keer aan het roer bij de Buffalo's en was nog steeds vaste klant van de thuiswedstrijden in de Ghelamco Arena. Hij kent Gent dus door en door en hoopt met die kennis de broodnodige punten binnen te rijven in de bikkelharde degradatiestrijd.

In de etalage

Hij is alleszins niet in een eenvoudige situatie beland. Naast de sportieve problemen heerst er ook grote onduidelijkheid over de toekomst van de club. Roger Lambrecht is al bijna 25 (!) jaar voorzitter van de club maar op 87-jarige leeftijd beseft hij meer dan ooit dat dat niet eeuwig blijft duren. Hij is dan ook volop op zoek naar overnemers, maar dat net nu zijn club laatste staat, maakt de zaken er niet makkelijker op.

Yaremchuk terug, Verstraete geschorst

Jess Thorup kent weinig selectieproblemen. Roman Yaremchuk viel vorige week nog ziek weg, maar is terug paraat en zit in de 20-koppige selectie.. Dat is nog niet het geval voor Renato Neto, die met een enkelblessure kampt. Ook Birger Verstraete zal er nog niet bijlopen op het middenveld, hij zit zijn tweede schorsingsdag uit.

Herbekijk de voorbeschouwing van Jess Thorup: "Met zelfde instelling als tegen Antwerp spelen"

De wedstrijd in het Daknamstadion zal geleid worden door Christof Dierick, bijgestaan door zijn assistenten Jimmy Cremers en Tom Dens. Vierde scheidsrechter is Lothar D'Hondt.

Kan je er niet bij zijn in het Daknamstadion, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan vrijdagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KSC Lokeren - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2017-2018: 0-3
  • 2016-2017: 0-0
  • 2015-2016: 1-2
  • 2014-2015: 3-3
  • 2013-2014: 2-2
  • 2012-2013: 2-2
  • 2011-2012: 1-1
  • 2010-2011: 3-2 / Play-Off 1: 1-1
  • 2009-2010: 0-1
  • 2008-2009: 0-1

Website tegenstander

www.sporting.be