Huisfotograaf KAA Gent wint Nikon Press Photo Award 2018

Huisfotograaf KAA Gent wint Nikon Press Photo Award 2018

Sinds enkele seizoenen heeft KAA Gent een samenwerking met Belga Image, de fotografietak van het Belga News Agency. Jasper Jacobs is daarbij sinds het begin van de samenwerking zowat de huisfotograaf van Belga Image bij KAA Gent. (foto Jasper Jacobs door Johan Eyckens). 

Het is dan ook met gepaste trots dat we kunnen melden dat Jasper gisteren de Nikon Press Photo Award 2018 in de categorie Sport heeft gewonnen met een prachtige foto van Olympisch en wereldkampioene Nafi Thiam. Daarnaast won hij ook nog eens de publieksprijs. 

Jasper komt zelf uit de atletiekwereld en heeft daarom nog steeds een grote affiniteit met atletiek. Zijn winnende foto werd genomen tijdens de prestigieuze zevenkamp in Götzis, waar Nafi Thiam geschiedenis schreef. “Ik wist meteen dat ik een bijzondere foto had gemaakt, uiteraard niet dat ik er een prijs mee zou winnen. Ik volg de atletiek al lang en wist dat er iets op til was. Ik wist dat ze emotioneel zou reageren, dus heb ik daarvoor gekozen in plaats van voor een actiebeeld.” 

Jasper is op korte tijd uitgegroeid tot een gewaardeerd lid van de KAA Gent-familie en we zijn dan ook trots dat hem deze eer te beurt is gevallen. Zelf voelt hij zich ook 'part of the family': "Wat ik zo wijs vind aan werken bij Gent: het is altijd een beetje thuiskomen. Onthaald worden door Betty in de perszaal; perschef Marc die de fotoshoots steeds in goede
banen leidt. Ik merk dat KAA Gent ook echt een beetje een familie is en dat geeft vertrouwen en veel plezier. Verder vind ik het fantastisch om de supporters te horen zingen en roepen in de Ghelamco Arena. Ik zit vaak naast 'de kop' en het is als het ware een muur die op je afkomt en dat gevoel is bangelijk. Je merkt ook dat de supporters hun club niet alleen steunen als het goed gaat. Ook toen het moeilijker was begin dit jaar bleven ze achter hun ploeg staan. Ook dat draagt bij aan het feit dat ik me hier op m'n plek voel.
"

Hieronder kan u nog eens genieten van een selectie van een aantal van zijn beste foto's voor de Buffalo's. Je kan Jasper ook volgen op Twitter via @JacobsJasper of op Instagram.