KV Oostende
1
  • Gohi Bi Zoro Cyriac 65'
0

Amper drie dagen nadat Gent en Oostende elkaar in competitieverband in evenwicht hielden, stonden ze opnieuw tegenover elkaar in de kwartfinales van de Croky Cup. Deze keer moest er sowieso een winnaar uit de bus komen en Hein Vanhaezebrouck wijzigde zijn elftal op drie plaatsen in vergelijking met de competitiewedstrijd. Rinne stond tussen de palen, Gershon verving de geblesseerde Asare en de herstelde Matton kwam in de plaats van Simon.

Een studieronde werd achterwege gelaten en Rinne mocht al in de eerste minuut in actie komen om een steekpass van Berrier te onderscheppen. Gent repliceerde meteen met een gevaarlijke voorzet, die door Saief in het zijnet werd getrapt. Cyriac kopte een hoekschop over het doel van Rinne en dat was het dichtste dat Oostende bij het Gentse doel zou komen in de eerste helft. Rinne speelde die wel niet uit, want hij ondervond te veel hinder van een botsing met Gershon en moest met een hersenschudding naar de kant.

In het derde kwartier duwde Gent door en Oostende ontsnapte verschillende keren aan een achterstand. Matton klopte Ovono met een kopbal, maar de Oostendse doelman werd gered door de paal. Even later was het Ovono zelf die een harde kopbal van Coulibaly keerde. Op slag van rust kreeg Gent nog een unieke mogelijkheid toen Coulibaly in de zestien neergetrokken werd en scheidsrechter Lardot naar de stip wees. Saief trapte de elfmeter echter niet goed in en Ovono hield opnieuw zijn netten schoon.

De tweede helft trok zich een stuk moeizamer op gang. Oostende kreeg nog steeds geen kans bijeengevoetbald, maar het Gentse aanvalsgeweld kwam ook op een laag pitje te staan. De Buffalo's hielden dus wel de controle, tot alles in drie minuten ineenzakte. Eerst viel een bal in de kluts voor de voeten van Cyriac, die het geschenkje dankbaar uitpakte door hard binnen te knallen (1-0). En twee minuten later ging Cyriac bij een counter tegen de grond na licht contact met Dejaegere, die daarvoor zijn tweede gele kaart incasseerde en dus mocht gaan douchen.

Het keerpunt in de wedstrijd, want met een mannetje meer nam de thuisploeg de controle over. Thoelen moest nu wel aan het werk om een schot van Siani uit de hoek te halen en Berrier vlamde een voorzet ineens over. Toch was het nog bibberen geblazen voor Oostende, want in de blessuretijd was Gent nog dicht bij de gelijkmaker, maar Ovono haalde een vrije trap van Milicevic uit de linkerbovenhoek. Oostende vierde en ging door naar de halve finales van de Croky Cup, terwijl Gent zich voor het hoofd stootte dat het in de eerste helft de kansen had laten liggen om de kwalificatie al veilig te stellen.