Croky Cup - Speeldag 2

Dinsdag 04-12-2018 - 20:45

KAA Gent KAA Gent 3 - 0 KFCO Beerschot Wilrijk KFCO Beerschot Wilrijk

Jess Thorup

Stijn Vreven / Jess Thorup

"Scoren en winnen, het is een prachtige avond"

Roman Yaremchuk

Roman Yaremchuk heeft zijn shotje gehad en kan weer voort. “Spitsen leven van doelpunten. Thuis is scoren wel veel makkelijker dan op verplaatsing, maar ik heb dat gewoon nodig voor mijn vertrouwen. Scoren en winnen, het is een prachtige avond.”

De assist kwam niet toevallig van de fluwelen voet van de stylist van Gent: Vadis Odjidja, een geschenk in de rug van de bedeesde spits. “Vadis is zo’n slimme speler... Ik speel heel graag met hem samen. Hij is een echte leider.”

De Oekraïner is zelf normaal een man van weinig woorden, maar als hij dan eens iets zegt... “We willen die beker”. Ambitie, heerlijk. (RG)

Timothy Derijck

Vadis Odjidja

"Ik scoorde in Noorwegen ook heel wat doelpunten"

Sigurd Rosted

Sigurd Rosted scoorde, als verdediger zijn tweede goal in evenveel matchen. Toch vond Rosted dat niet zo verwonderlijk. “Ik scoorde in Noorwegen ook heel wat doelpunten”, glimlachte onze nummer vier. “Maar meer met het hoofd en zelden op deze manier. Maar als je deze kans krijgt, kan je hem niet laten liggen. Als speler wil je altijd bijdragen aan de ploeg met een assist of een goal. Het is alleszins niet slecht voor een centrale verdediger, dat wel. Wie weet volgen er meer.”
Een mooie dribbel en een afwerking als een echte aanvaller. “Het was net een Giorgi (Chakvetadze)-doelpunt. Hij gaf de goeie pass. De Noorse Eden Hazard? Pak maar Marcelo, Rostcelo dan (lacht).

“Het was eens goed dat we wat meer doelpunten scoorden, iets dat de ploeg nodig had. Door mijn goal net voor rust hadden we meer controle in de tweede helft. Na de rode kaart van Beerschot Wilrijk was het aan ons om de wedstrijd gewoon uit te spelen.”

Binnen twee weken spelen onze Buffalo’s de kwartfinale van de Croky Cup.
“Het viel me op hoe weinig rondes er zijn in België. Als we die wedstrijd winnen, gaan we meteen door naar de halve finales. Vanaf dan is de finale niet ver weg (knikt) ” (TS)

Anderson Esiti