• Yohan Boli 90'
3
  • Jean-Luc Dompé 35', 61'
  • Roman Yaremchuk 58'

Voor het vijftiende (!) jaar op rij stonden de Buffalo's in de kwartfinales van het bekertornooi en op het kunstgrasveld van Stayen was het meteen erop of eronder. Kalinic moest licht geblesseerd afhaken, waardoor Thoelen onder de lat stond. Verstraete was geelgeschorst en op de flank mocht Dompé tegen zijn opwachting maken tegen zijn ex-club. En of hij zich zou laten opmerken...

Op het verouderde en gladde kunstgrasveld van Stayen was het voor heel wat spelers toch even zoeken, waardoor de thuisploeg de beste start kende. Thoelen was bij de pinken op schoten van Acolatse en De Sart. Na een kwartier namen de Buffalo's het commando over en de Truienaars werden ver van het Gentse doel weggehouden. Een bedrijvige Dejaegere kreeg een mooie kop- en schietkans, maar beiden belandden niet binnen het doelkader.

Tien minuten voor de rust slaagde Dompé er toch in het Gentse overwicht te belonen: met een prinsheerlijke vrije trap in de linkerbovenhoek gaf hij Steppe het nakijken (0-1). Gent ging zo met een verdiende voorsprong de rust in en ondanks een tactische wijziging bij de thuisploeg bleven de Buffalo's ook in de tweede helft baas.

Net voor het uur schilderde Dompé een voorzet op het hoofd van Yaremchuk en die kopte van dichtbij binnen (0-2). Gent zette daarmee een grote stap richting de halve finales en nauwelijks drie minuten later verzegelde Dompé het lot van zijn ex-ploeg helemaal. Met een rake overhoekse trap pegelde hij zijn tweede doelpunt van de avond binnen (0-3).

In het laatste half uur controleerde Gent rustig de partij, terwijl de Truienaars aanvoelden dat er nog weinig tegen te beginnen was. Bij de Buffalo's mocht zomeraankoop Eric Smith zijn debuut maken na heel wat blessureleed. Awoniyi diepte de voorsprong bijna nog verder uit, maar Steppe wist het schot van de spits nog te keren.

Terwijl de meegereisde Buffalosupporters al uitbundig de naderende kwalificatie vierden, kon Boli in de slotminuut nog milderen toen hij een voorzet van dichtbij mocht binnen trappen (1-3). Met enkel nog wat blessuretijd op de klok was het echter te laat voor een heropflakkering van het Truiense vuur. De uitstekende Gentse prestatie leverde zo een ticket op voor de halve finales van de Croky Cup. Voor de Buffalo's al de vijfde keer in tien jaar dat ze de halve finale bereikten.