KV Oostende
2
  • Tom De Sutter 25'
  • Laurens De Bock 78'

In de heenwedstrijd van de halve finales van de Croky Cup zat Odjidja een schorsingsdag uit, waardoor Dejaegere in de ploeg kwam. Rosted keerde terug uit schorsing, maar Plastun bleef in de basis staan. Voorin kreeg Sorloth opnieuw de steun van Yaremchuk en Dompé.

Een heenwedstrijd in de beker is vaak wat aftasten en dat was nu niet anders. Tegen een behoudend Oostende was het een tijdje zoeken vooraleer er echte kansen kwamen. Een gevaarlijke kopbal van Bronn werd door Dutoit vanonder de lat getikt. Halfweg de eerste helft viel de logische openingstreffer toen Sorloth de bal panklaar op het hoofd van Yaremchuk legde en die kopte in de linkerhoek binnen (1-0).

Geen vuiltje aan de lucht dus, tot twee minuten later De Sutter de bal pal in de voeten kreeg in de zestien en eenvoudig binnen kon trappen (1-1). De wedstrijd kantelde helemaal toen De Sutter bij een uitbraak gretig ging liggen na al dan niet contact met Plastun, waarop scheidsrechter Dierick geen moment aarzelde om de rode kaart boven te halen. Een volledig uur met een man minder, de rooskleurige situatie veranderde in nauwelijks vijf minuten in een aartsmoeilijke klus.

Toch konden de bezoekers niet meteen profiteren van de numerieke meerderheid. De Sutter schoot wel in het zijnet en een plaatsbal van Canesin vloog net over, maar Kaminski echt bedreigen, dat zat er niet echt in. Aan de overzijde kopte Sorloth zelfs nog naast. Ook na rust was de eerste goeie kans voor de Buffalo's, maar Dutoit keerde een knal van Dejaegere met de vuisten.

In de 54ste minuut leek het drama compleet toen Rosted voor een lichte tik aan Coopman een directe rode kaart incasseerde. Met elf tegen negen leek de weg naar de zege open te liggen voor Oostende, maar Nkaka pakte op enkele minuten twee gele kaarten en mocht ook gaan douchen. Met de inbreng van Thibault De Smet trachtte Thorup het gelijkspel vast te houden en dat leek aardig te lukken, want veel verder dan een schot van Nouri op Kaminski en een afzwaaier van Sakala kwamen de bezoekers niet.

Een kwartier voor tijd werd het zelfs nog mooier toen Bronn eerst een vrije trap in de muur mikte maar vervolgens in de rebound staalhard binnen knalde (2-1). Ook nu bleef de Gentse voorsprong echter niet lang staan, want De Bock kon aanleggen na een afgeblokt schot en mikte in de rechterhoek voorbij Kaminski (2-2). Met een mannetje minder haalden de Buffalo's de eindmeet met een gelijkspel op zak. Niet het vooraf gedroomde scenario, maar gezien de omstandigheden toch nog een redelijke uitgangspositie voor de terugwedstrijd.