• Fashion Sakala 31'
2
  • Alexander Sorloth 84'
  • Roman Bezus 91'

Voor de uiterst belangrijke terugwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup kon Thorup in Oostende terug beroep doen op een fitte Odjidja. Die kreeg op het middenveld het gezelschap van Esiti en Bezus, die daarmee voor het eerst in de basis startte bij de Buffalo's. Voorin werd Yaremchuk terug gekoppeld aan Sorloth.

Na de 2-2 uit de heenwedstrijd moest vooral Gent op zoek naar een doelpunt. Het eerste gevaar kwam ook van de Buffalo's, maar een hoekschop van Bezus werd voor doel weggewerkt en toen Yaremchuk een duw kreeg in de zestien, vond scheidsrechter Lambrechts het te licht voor een strafschop. BIj een hoekschop aan de overkant kende Oostende meer succes. De bal werd doorgekopt tot bij de vrijstaande De Sutter en die kopte de thuisploeg al snel op voorsprong (1-0).

De Buffalo's moesten even bekomen van die opdoffer, maar konden wel dreigen via Yaremchuk, die echter voorlangs besloot. Een resem Gentse hoekschoppen leverde niets op, Dutoit pakte de kopballen van Rosted en Bronn immers klemvast. Ondertussen was Oostende gevaarlijker op de tegenaanval, maar Zivkovic mikte twee grote kansen over doel.

De Oostendse aanvalslinie leek gehavend toen De Sutter geblesseerd naar de kant moest, maar zijn vervanger Sakala plaatste bij zijn eerste balcontact het leer in de rechterhoek voorbij Kaminski (2-0). Ook Gent liep fysieke averij op, want Plastun kon niet verder en werd vervangen door Chakvetadze. Die toonde zich meteen gevaarlijk op de linkerflank, maar tot een grote kans kwam het niet. Yaremchuk was er wel dicht bij met een schot in de draai dat via een verdediger naast belandde. De grootste kans op de aansluitingstreffer was er op slag van rust toen Bezus alleen voor doel opdook, maar Dutoit werkte de bal nog in hoekschop.

Gent stond met de rug tegen de muur en voerde in de tweede helft meteen de druk op. De ene kans na de andere volgde, maar Dutoit heerste in zijn doel. Een krachtige uithaal van Sorloth, een gevaarlijke voorzet van Bezus en een pegel van Chakvetadze, hij pareerde het allemaal. De tijd tikte genadeloos weg en in de Versluys Arena kwam het feestgedruis al op gang.

Tot in de 84ste minuut, wanneer Sorloth de aansluitingstreffer in de korte hoek binnen pegelde (2-1). Ineens sloop de zeunwachtigheid de Versluys Arena binnen en onder impuls van de talrijk meegereisde Buffalosupporters ging Gent verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Die leek er te komen bij een schitterende uithaal van Chakvetadze, maar Dutoit redde de meubelen voor de zoveelste keer. En toch viel de verdiende gelijkmaker nog. In de 91ste minuut redde Dutoit nog een kopbal, maar op de rebound van Bezus moest hij zich alsnog gewonnen geven, de onverhoopte 2-2 was een feit.

Verlengingen dus en daarin leek Oostende fysiek ten onder te gaan. De Buffalo's bleven aandringen, maar David en Dompé mikten hun pogingen net te hoog en Dutoit redde een kopbal van Yaremchuk nog op de lijn. In de tweede verlenging leek ook Gent op zijn tandvlees te zitten, enkel Sorloth kon nog dreigen met een harde knal, maar strafschoppen moesten de beslissing brengen.

Sakata opende de strafschoppenreeks feilloos (3-2), maar Derijck hing de bordjes terug gelijk met een keurige elfmeter in de linkerhoek (3-3). De Gentse hoop laaide op toen Kaminski de strafschop van Coopman pakte, maar Chakvetadze schoot daarna zijn elfmeter op Dutoit, waardoor het 3-3 bleef. Kaminski toonde zich ijzersterk met een nieuwe redding, deze keer op de poging van Milovic. Sorloth trapte zijn elfmeter perfect in de rechterhoek binnen en bracht Gent zo weer in pole positie (3-4). Vanlerberghe maakte gelijk (4-4), maar in de nabeurt trof ook Bronn raak (4-5). Nadat Boonen zijn strafschop in de rechterhoek plaatste (5-5) kon David de wedstrijd beslissen, maar Dutoit haalde zijn schot uit de linkerhoek. Kaminski ontpopte zich echter tot de held van de avond door ook nog de strafschop van Vandendriessche te keren, de derde redding al uit de reeks. Een nieuwe Gentse kans dus om de partij te beslissen en Bezus trapte centraal binnen (5-6). Na een bloedstollende thriller plaatsten de Buffalo's zich dus voor de finale, wat uitbundig gevierd werd met de in delirium verkerende Buffalosupporters!