2
  • Zeljko Filipovic 75'
  • Uros Vitas 92'
0

Voor de vijfde wedstrijd in vijftien dagen voerde Hein Vanhaezebrouck enkele verschuivingen door in zijn elftal. Ibrahim Rabiu kreeg een basisplaats naast Neto op het middenveld, achterin werd gekozen voor een drietal Nielsen - Mitrovic - Asare.

De Buffalo's staken al in de openingsminuut de neus aan het venster: Coulibaly devieerde een voorzet in de handen van Coosemans. Ook de tweede kans was voor de Malinees, maar hij knalde een teruglegger van Foket over doel. Mechelen liet zich niet onbetuigd en was de evenknie op het middenveld. Kolovos kopte een eerste mogelijkheid voorlangs, Croizet mikte een schot wel tussen de palen, maar Thoelen ging goed plat en haalde de bal uit de linkerhoek.

Halfweg de eerste helft was de grootste kans voor Coulibaly. Hij kwam goed ingelopen op een scherpe voorzet van Simon, maar besloot van dichtbij toch nog over doel. Drie minuten later was het bijna raak aan de overkant toen Verdier alleen op doel mocht afgaan, maar Thoelen greep uitstekend in. Op het half uur kenden de Buffalo's pech toen een afstandsschot van Nielsen op de lat uiteenspatte. Croizet stelde Thoelen nog eens op de proef, maar die liet zich niet verrassen en zorgde daarmee voor een brilscore aan de rust.

Vanhaezebrouck gooide bij de start van de tweede helft Dejaegere en Esiti in de strijd, maar een overvloed aan kansen leverde dat niet op. Coulibaly kopte een hoekschop over doel en Milicevic zag een afstandsschot afgeblokt. Op het uur kopte Neto wel een hoekschop naar doel en Dejaegere wilde nog voor de neus van Coosemans in doel deviëren, maar kwam een voetje tekort, waardoor de Mechelse doelman de bal toch te pakken kreeg.

Met de scoreloze tussenstand kon het nog alle kanten op en Chen probeerde het met buitenkant voet, maar hij trof het zijnet. Een harde vrije trap van Vitas was beter gericht, maar Thoelen haalde die uit de rechterhoek. De daaropvolgende hoekschop viel in de kluts met een gelukje voor de voeten van Filipovic, die niet aarzelde en de bal hard tegen de netten joeg (1-0).

Gent probeerde het tij nog te keren met Perbet als extra spits, maar hij kopte een vrije trap van Milicevic over. Een acrobatische omhaal van Asare belandde al evenmin binnen het doelkader. In de slotfase werd Neto bij een hoekschop nog tegen de grond geduwd, maar Laforge floot de strafschop niet en Esiti trapte in de herneming in de armen van Coosemans.

Het was een eerste smet op het blazoen van het scheidsrechterlijke trio, maar wat een minuutje later aan de overkant gebeurde was helemaal te gek voor woorden. Thoelen hield Matthys van een doelpunt, waarna Schouterden Asare onderuit beukte, maar niet bestraft werd. Asare ging met een vederlicht duwtje verhaal halen bij Schouterden, die nog theatraal ging liggen. Scheidsrechter Laforge ging te rade bij zijn assistent aan de zijlijn en haalde zowaar rood boven voor een verbouwereerde Asare. Mechelen kreeg er een strafschop als toetje bovenop, iets wat Vitas in dank aannam en de voorsprong verdubbelde met een strakke elfmeter in de linkerhoek (2-0). Geen Gents slotoffensief meer dus voor de Buffalo's en een nieuwe nederlaag buitenshuis, al was die vermijdbaar.