• Yuya Kubo 53'
  • Kalifa Coulibaly 94'
Club Brugge
0

Hein Vanhaezebrouck bracht een verrassend elftal tussen de lijnen voor de Slag om Vlaanderen tegen Club Brugge. De kersverse nieuwkomers Yuya Kubo en Samuel Gigot mochten meteen starten en Renato Neto en Rami Gershon kwamen terug uit blessure. Op het middenveld kreeg Birger Verstraete opnieuw de voorkeur. Bij Club Brugge werd Timmy Simons vlak voor de aftrap nog kort gehuldigd voor zijn 1000ste (!) wedstrijd.

Het beladen duel in de uitverkochte Ghelamco Arena begon op het scherp van de snee met de bezoekers die erg kort druk zetten. Het was even wachten op echte kansen, maar halfweg de eerste helft barstte de wedstrijd echt los. Vossen kwam voor doel, maar miste zijn schot compleet, ook Refaelov mikte een poging te hoog. Tussendoor had Asare met een knappe volley ook net over besloten.

Gent was erg dicht bij een voorsprong toen Engels tegen zijn eigen doelpaal kopte en Butelle in de rebound de grootste moeite had met een kopbal van Neto. Ook Kalu kon niet scoren, hij zag zijn schot nog afwijken in hoekschop. Het ging snel over en weer, want Kalinic moest al zijn kunnen tonen op een schot van Vossen en de rebound van Refaelov. En nog spektakel op slag van rust, want Coulibaly kwam millimeters te kort om een voorzet van Kalu binnen te tikken, terwijl Kalinic een schot van Cools keerde.

De Buffalo's kwamen erg scherp uit de kleedkamer en namen het overwicht. Simon liet op aangeven van Coulibaly een enorme kans onbenut door op de paal te besluiten, maar enkele minuten later barstte er alsnog een orkaan los in de Ghelamco Arena. Debutant Kubo schoot een vrije trap heerlijk in de linkerhoek binnen (1-0). Gent duwde door en Brugge ontsnapte aan een strafschop toen Palacios onbestraft Simon onderuit duwde in de zestien. Kalu stelde Butelle op de proef, maar die keerde het schot.

Brugge bleef dus in de wedstrijd en kwam in het slotkwartier nog gevaarlijk opzetten. Kalinic haalde een schot van Cools uit de rechterhoek en stond ook pal bij een kopbal van Engels. Gent hield de voorsprong vast en kon die in de blessuretijd zelfs nog verdubbelen. Na een fout op Simon nam Asare de vrije trap erg snel en lanceerde daarmee Coulibaly, die eerst Denswil eraf liep en vervolgens de bal onder Butelle in doel schoof (2-0).

De buit was binnen voor de Buffalo's, die daarmee een einde maakten aan de Brugse reeks van dertien competitiewedstrijden zonder nederlaag. Gent deed vooral ook een goede zaak in de strijd voor de Play-Off 1 plaatsen, want het haalde Oostende bij op de vijfde plaats.