1
  • Henrik Dalsgaard 89'
1
  • Yuya Kubo 69'

De 2-0 zege tegen Club Brugge had de Buffalo's het nodige vertrouwen gegeven en dat vroeg om bevestiging op bezoek bij Zulte Waregem, de derde in het klassement. Nieuwkomers Gigot en Kubo mochten opnieuw starten, op het middenveld koos Vanhaezebrouck voor Esiti naast Neto en ook Dejaegere stond aan de aftrap.

De Buffal's zorgden al in de tweede minuut voor het eerste doelgevaar, maar op voorzet van Dejaegere kon Coulibaly zijn kopbal niet voldoende richting geven. De meeste dreiging in het openingskwartier kwam van Gent, maar een poging van Simon werd afgeblokt door Lepoint, een schot van Dejaegere week nog af op Baudry en Mitrovic kopte een hoekschop net over.

Daarna kreeg Zulte Waregem meer greep op de wedstrijd en er volgde een tactisch steekspel waarin beide teams mekaar geen duimbreed toegaven. En als er dan toch eens mogelijkheden lagen, dan werd er te slordig mee omgesprongen. Het enige echte wapenfeit voor rust kwam van Steppe, die goed in de voeten dook van de doorgebroken Kubo.

Kort na rust moest Kalinic wel in actie komen, hij pakte een schot van Coopman in twee tijden. Aan de overzijde speelde Hamalainen met vuur door Dejaegere neer te duwen in de zestien, maar scheidsrechter Delferière vond het te weinig voor een strafschop. Halfweg de tweede helft wees Delferière alsnog naar de stip, nadat Dejaegere Kubo schitterend diep stuurde en Steppe de Japanner onderuit gleed in zijn doelgebied. Kubo ging ook zelf achter de bal staan en zette de elfmeter koelbloedig om (0-1).

Zulte Waregem wilde zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen vermijden, maar kon Kalinic nauwelijks bedreigen. Het grootste gevaar viel zelfs nog aan de overkant op te tekenen, maar Simon talmde te lang bij een snelle counter en Coulibaly zag na een knappe één-twee met Matton zijn schot nog gekeerd door Steppe.

De thuisploeg trok wel naar voor in het slot, maar de Gentse defensie gaf geen krimp. Het venijn zat echter in de staart, want in de 89ste minuut bleef een hoekschop voor het Gentse doel hangen, de bal viel met een gelukje voor de voeten van Dalsgaard en die twijfelde niet (1-1). Een zure tegentreffer voor de Buffalo's, die zo opnieuw een uitzege zagen wegglippen.