2
  • Franko Andrijasevic 39'
  • Samuel Gigot 75'

KAA Gent vatte de reguliere competitie aan met een verplaatsing naar Stayen. Rinne stond in doel omdat Kalinic ontbrak door een gebroken teen. Youngster Horemans kreeg het vertrouwen van Vanhaezebrouck en startte in de basis, op het middenveld maakte Andrijasevic zijn officiële debuut. Voorin kregen Coulibaly en Kalu de voorkeur op Sylla en Kubo.

Gent nam een gedreven start en dat leidde in de openingsminuten al meteen tot drie hoekschoppen. Bij twee daarvan kon Coulibaly koppen, maar zijn pogingen vlogen naast en over. De thuisploeg zocht duidelijk nog zijn draai, maar de Buffalo's konden hun rustige overwicht niet vertalen in een voorsprong. Esiti vlamde over en Pirard pakte een schot van Simon klemvast.

Na ruim een half uur spelen moest Rinne toch ineens aan het werk en hij deed dat uistekend: met een snelle reflex slaagde hij erin om een afgeweken schot van Gueye te keren. En toch ging Gent met een voorsprong naar de kleedkamers. Vijf minuten voor rust stuurde Coulibaly knap Andrijasevic het straatje in en de Kroaat knalde koelbloedig raak voorbij Pirard (0-1).

Geen vuiltje aan de lucht voor de Buffalo's en ook het eerste kwartier na rust kon de thuisploeg nauwelijks iets klaarmaken. Het was Pirard die de spanning in de wedstrijd hield door een vrije trap van Milicevic uit de hoek te ranselen. Een cruciale redding zo bleek, want twee minuten later kopte Vetokele een voorzet tegen de netten en opeens was alles te herdoen (1-1).

De gelijkmaker zorgde voor een boost bij de thuisploeg en tien minuten later zorgde Ceballos zowaar voor een Truiense voorsprong met een kurkdroog schot in de linkerbovenhoek (2-1). Lang bleef die niet staan, want drie minuten erna tikte Gigot een vrije trap van Milicevic van dichtbij binnen (2-2).

Vanhaezebrouck gooide met Sylla, Kubo en Dejaegere nog heel wat aanvallend geweld in de strijd om de driepunter binnen te halen, maar Pirard pakte een schot van Kubo en De Petter hield Coulibaly met een ultieme tackle van een doelpunt. Het was zelfs nog Ceballos die de hoofdrol naar zich toe trok. Vanop ruim 20 meter schoot hij net buiten het bereik van Rinne in de rechterhoek binnen (3-2). Daarmee bezorgde hij de Truienaars de onverhoopte winst, Gent had lang uitzicht op een ideale competitiestart, maar bleef met lege handen achter.