Jupiler Pro League - Speeldag 10

Zaterdag 14-10-2017 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 2 - 0 Waasland-Beveren Waasland-Beveren

Philippe Clement / Yves Vanderhaeghe

"Winst was essentieel en dat is gelukt"

Stefan Mitrovic

Na de eerste thuiszege van het seizoen toonde Mitrovic zich een gelukkig man: “Iedereen wist dat dit een belangrijke match ging worden, eentje met redelijk wat druk. Maar gelukkig hebben we hem tot een goed einde gebracht. Al was het misschien niet onze beste wedstrijd, maar er zat wel terug leven in. Winst was essentieel en dat is gelukt. We hebben getoond dat we wilden winnen.”

In tegenstelling tot het systeem van ex-coach Hein Vanhaezebrouck speelde Yves Vanderhaeghe met 4 verdedigers. Stefan Mitrovic vond het aanpassen geen probleem. “In een grote club moet je je kunnen aanpassen, dat hoort erbij. De coach kent ook het systeem met 3 verdedigers maar voor deze match leek 4 de betere keuze. Hij zal telkens naar de juiste opstelling zoeken voor elke wedstrijd.”

Met nieuwbakken coach Vanderhaeghe klikte het meteen: “Hij heeft een winnersmentaliteit en wil dat overbrengen naar de spelers. Yves is iemand die kan lachen maar ook serieus kan zijn op de nodige momenten. Een positief iemand en de juiste persoon die ons kan helpen bij de remonte. De communicatie verloopt prima en je ziet dat hij weet hoe hij met de spelers moet omgaan. Dat is wel belangrijk na zo’n moeilijke periode. Er was geen twijfel met Hein, dat niet. Het ging gewoon iets minder. Dat kan elke club overkomen, kijk maar naar Dortmund 2 jaar geleden.” (TS)

"Ik kon gescoord hebben, maar de overwinning is belangrijker"

Moses Simon

Moses Simon had een voet in de twee gescoorde doelpunten van landgenoot Samuel Kalu. Eerst schoot Simon op de paal, waarna Kalu de bal in de rebound binnen kon tikken. Bij de tweede goal schilderde hij de bal op het hoofd van Kalu, die zo de 2-0 eindstand vastlegde.
“Het was een belangrijke wedstrijd voor ons, voor de coach maar ook voor de supporters. Maar we wisten wat we moesten doen en dat hebben we getoond. De afgelopen matchen hadden we het geluk niet echt aan onze kant maar vandaag ging dat al iets beter (lacht).”
Simon bleef zijn bescheiden zelve: “Ik speelde gewoon mijn match, misschien iets bevrijd dan voorheen. Ik kon gescoord hebben, ja. Maar voor mij hoeft dat niet. De overwinning is belangrijker.”

Tijdens de internationale break plaatste Nigeria zich voor het WK 2018 in Rusland. Een grote opluchting volgens Simon: “(lacht) Ik ben heel erg blij, het WK is het grootste landentornooi waar iedereen wil spelen. Ik ben dan ook ongelooflijk trots dat ik voor mijn land kan spelen.” Ook doelpuntenmaker Kalu kwam ter sprake. “Hij heeft zeker een kans. Iedereen die nu in de ploeg speelt, moet steeds vechten voor zijn plaats. Dus Kalu zou zeker niet moeten onderdoen.”

Over de volgende wedstrijd (op KV Kortrijk) was Simon heel kort: “Alle positieve zaken uit deze partij nemen we mee naar volgende week. We gaan altijd voor winst, bij elke wedstrijd.” (TS)

Nana Asare & Anderson Esiti

Yves Vanderhaeghe

"Ik kwam dicht bij een goal, maar die zal volgende match wel volgen"

Roman Yaremchuk

Roman Yaremchuk werd ook zonder goals op handen gedragen door de supporters. Zelf over zijn prestatie praten, is nog wat moeilijk voor de 21-jarige Oekraïner: “It was a very good game”. Perschef Marc zal de Engelse lessen mogen intensifiëren indien de aanvaller zo blijft presteren, maar ach, wat maakt het uit als je de voeten laat spreken? “Ik kwam dicht bij een goal, maar die zal de volgende match wel volgen”, klonk het zelfzeker.

Werken deed hij nu al. Hard werken, tot hij door krampen neerviel. Hij lachte: “Maar de volgende match komt niet in gevaar, hoor”. Dat zullen de fans graag horen. Onder luid applaus stapte de spits voor de spionkop richting dug-out. Indruk heeft hij hoe dan ook gemaakt, het doet alvast het beste verhopen voor het vervolg. “Ik ben heel blij dat ik in Gent ben”. (RG)

"Deze overwinning doet echt deugd"

Samuel Kalu

Stralende gezichten bij de Buffalo’s vlak na het debuut van kersverse coach Yves Vanderhaeghe, niet in het minst bij Samuel Kalu. Waar de eerste goal getuigde van alertheid – “misschien wel het makkelijkste doelpunt uit mijn carrière”, was de tweede pure klasse – “mijn mooiste ooit als prof”. Een match doen openbreken en beslissen, de perfecte invalbeurt heet dat dan. “Ook bij Tren?ín deed ik dat al”, aldus de 20-jarige winger.

Over de coach, wiens naam al direct gescandeerd werd op de tribunes, had hij niets dan lovende woorden. “Hij is echt wel goed. Heel de ploeg speelt terug met vertrouwen, dankzij hem.” Dan kan er veel gebeuren natuurlijk. “Deze overwinning doet echt deugd”. (RG)