Jupiler Pro League - Speeldag 10

Zaterdag 14-10-2017 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 2 - 0 Waasland-Beveren Waasland-Beveren

De interlandbreak gaf kersvers hoofdcoach Yves Vanderhaeghe wat extra tijd om zijn ploeg op punt te zetten voor de confrontatie met Waasland-Beveren. Hij installeerde een viermansverdediging met Bronn op rechtsachter en het duo Gigot - Mitrovic centraal. Voorin kreeg Yaremchuk een basisplaats, geflankeerd door Kubo en Simon.

Morioka toonde zich al snel gevaarlijk voor de bezoekers, maar kopte over. Daarna had Gent overwicht tegen een goed meevoetballend Waasland-Beveren. Bronn pakte uit met een knappe slalom, maar zag zijn schot daarna wel afgeblokt. Kubo probeerde het met een afstandsschot, maar dat vloog over doel. Yaremchuk liet enkele fraaie dingen zien, waaronder een knappe actie over links, waarna Kubo de strakke voorzet hoog over trapte.

Ook de beste kans van de eerste helft was voor de jonge Oekraïner, maar Roef haalde zijn kopbal nog net uit de linkerhoek. Wat later kwam hij centimeters te kort om een scherp aangesneden voorzet van Milicevic binnen te tikken. Diezelfde Milicevic zette Roef nog een laatste keer aan het werk met een strakke uithaal, maar de Anderlecht-huurling hield zijn netten schoon tot aan de rust.

Ook in de tweede helft ging Gent op zoek naar het openingsdoelpunt, maar dat wilde aanvankelijk niet goed lukken. Het was opnieuw Roef die de doorgebroken Yaremchuk van een verdiend doelpunt hield en de rebound werd door Milicevic in het zijnet gemikt. Seck zaaide even onrust met een kopbal die rakelings over vloog, maar de Gentse reactie mocht er wezen. Simon zag een schot op de paal stranden en via Roef belandde de bal voor invaller Kalu, die wel raak trof (1-0).

In de tribunes werd er zenuwachtig afgeteld naar het eindsignaal, maar die stress verdween vijf minuten voor tijd. Simon bracht een vrije trap scherp voor doel en de inlopende Kalu kopte over Roef in de verste hoek binnen (2-0). In de slotminuten was er nog een opvallende rol weggelegd voor de videoscheidsrechter. Camacho haalde de doorgebroken Sylla neer en kreeg geel van Delferière, maar die ging vervolgens op aangeven van de videoscheidsrechter de beelden controleren aan de zijlijn. Daarna corrigeerde hij zijn beslissing en toonde Camacho alsnog de rode kaart. Wedstrijdbepalend was het niet meer, want Gent toonde zich zegezeker en vierde de eerste thuiszege van het seizoen.