Jupiler Pro League - Speeldag 11

Zaterdag 21-10-2017 - 20:30

KV Kortrijk KV Kortrijk 1 - 1 KAA Gent KAA Gent

Voor de uitwedstrijd in Kortrijk bracht Yves Vanderhaeghe dezelfde elf tussen de lijnen als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. Bij de thuisploeg stond ex-Buffalo Jérémy Perbet voor het eerst in de basis en droeg Hannes Van Der Bruggen de kapiteinsband. Kortrijk begon erg defensief aan de wedstrijd en Gent eiste het leeuwendeel van het balbezit op. Dat leidde wel tot indrukwekkende statistieken - maar liefst 75% (!) balbezit in de eerste twintig minuten - maar niet tot veel kansen. Er was wel een uithaal van de bedrijvige Simon, maar die vloog naast.

Vooral Simon slaagde er op links in om de stugge Kortrijkse defensie te ontwrichten, maar de gevaarlijke voorzetten kregen geen vervolg voor doel. Bronn kreeg bij een hoekschop de beste mogelijkheid, maar kopte een halve meter over. Pas in de slotfase van de eerste helft kwam Kortrijk er wat door. Een schot van Perbet werd afgeblokt en Kovacevic zag een kopbal van de lijn gekeerd.

Hetzelfde spelbeeld ontplooide zich na rust, maar nu werd het Gentse overwicht wel beloond. Gigot verstuurde een cross naar Simon, die de bal overhoeks binnen schoot (0-1). Bronn trok regelmatig mee naar voor en kon op vijf minuten tijd drie keer dreigen. Twee kopballen misten het doelkader en een schot van de Fransman belandde via Kumordzi bijna in doel, maar Kaminski haalde de bal nog uit de hoek.

Kalinic had heel de tweede helft nog nauwelijks iemand in zijn buurt gezien, maar toen invaller Kage een voorzet ineens op de slof nam, kon hij enkel toekijken hoe de bal in de linkerhoek verdween (1-1). Een donderslag bij heldere hemel, waardoor er plots ongerustheid in het Gentse spel sloop. Het leidde nog tot een kans voor Chevalier, maar die besloot over.

In de slotfase drongen de Buffalo's nog aan om alsnog de volle buit te pakken. Milicevic mikte van dichtbij in de draai over en Bronn schoot vanop afstand in de armen van Kaminski. De laatste kans was voor Sylla, die werd diep gestuurd maar schuin voor Kaminski in het zijnet besloot. Gent gaf zo twee dure punten uit handen in een vermijdbaar gelijkspel.