Jupiler Pro League - Speeldag 12

Dinsdag 24-10-2017 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 3 - 0 KAS Eupen KAS Eupen

Jordi Condom / Yves Vanderhaeghe

"Ik denk dat iedereen vandaag genoten heeft"

Moses Simon

Moses Simon straalt en lacht als vanouds. Wat vertrouwen toch met een mens kan doen. Een dribbeltje hier, een voorzetje daar, het spelplezier spatte er van af. “Ik denk dat iedereen vandaag genoten heeft”, lachte de winger zijn tanden bloot.

Tussendoor zette hij 2 penalty’s in nog geen vijf minuten om. “Milli blijft de eerste strafschopnemer, maar als hij er niet is, neem ik mijn verantwoordelijkheid. Een speler zonder vertrouwen zou de tweede penalty afstaan, maar ik voelde me zelfzeker en schoot die ook binnen.”

Een leuke avond voor de Buffalo’s, maar voor euforie is het echter nog veel te vroeg, vindt de Nigeriaan. “Zulke winstpartijen zijn goed voor ons vertrouwen, maar de weg is nog lang. Ons doel is simpel: terug naar de top gaan and make everyone happy”.

Eerste stop op die lange weg: Charleroi, aanstaande vrijdag. “Ik voel me fysiek top en ben klaar om ook daar mijn spel te spelen”, aldus de sterkhouder. (RG)

Birger Verstraete, Andy Esiti en Yuya Kubo

"Blij dat ik opnieuw kon tonen wat ik in mijn mars heb"

Samuel Kalu

De Buffalo’s haalden, sinds de komst van Yves Vanderhaeghe, 7 op 9 en dat is mede dankzij Samuel Kalu. Na zijn twee doelpunten in de vorige thuismatch (tegen Waasland-Beveren) had de snelle Nigeriaan ook vandaag zijn aandeel in de overwinning. Hij gaf na amper drie minuten de assist voor het openingsdoelpunt, gescoord door Yuya Kubo.
“We zijn heel goed aan de match begonnen, want we wilden het eigenlijk zo snel mogelijk afmaken. Een perfecte actie, met een mooie pass van Esiti en een al even mooie afwerking van Yuya.” Ook bij het tweede doelpunt van de avond speelde Kalu een rol. Hij werd binnen de zestien foutief afgestopt, waarna landgenoot Moses Simon de penalty feilloos omzette.
“Ik zat midden in de actie en de fout werd op mij gemaakt. Een duidelijke strafschop.”

Na een tijd van afwezigheid was Kalu blij om terug op het veld te staan. “Het was geen gemakkelijke periode tijdens mijn hamstringblessure. Dus het deed wel deugd om te spelen en in de basis te staan. Ik ben blij dat ik vandaag opnieuw kon tonen wat ik in mijn mars heb. Het vertrouwen zit terug in de ploeg. Je ziet ook dat we heel hard blijven werken om goede resultaten neer te zetten. We zijn allemaal gebrand op winst en dat kan enkel maar door ons telkens 100% te geven.”

Na afloop van de wedstrijd sprak Kalu ook even over de ‘Nigerian connection’: “Uiteraard is dat wel leuk, maar het gaat vooral om de ploeg. De nationale ploeg? Dat zou mooi zijn (lacht). Ik hoorde al van enkele spelers hoe de sfeer daar is. Dus moest ik die kans krijgen, dan zou ik die met beide handen grijpen.” (TS)

Yves Vanderhaeghe