• Yuya Kubo 3'
  • Moses Simon 36', 38'
KAS Eupen
0

Competitievoetbal op een dinsdagavond, geen alledaags iets, maar het treffen tegen Eupen was wel belangrijk omdat er absoluut moest gewonnen worden. Vanderhaeghe sleutelde nauwelijks aan zijn basisploeg, enkel Kalu die de plek van Milicevic innam. De Buffalo's begonnen gezwind aan de partij en Kalu bedankte al snel voor zijn basisplaats. Na amper drie minuten dribbelde hij tot aan de achterlijn en zette uitstekend voor naar Kubo, die de voorsprong tegen de netten tikte (1-0). (lees verder onder de samenvatting)

Eupen zag sterretjes in de openingsfase en mocht doelman Van Crombrugge danken dat na tien minuten nog geen dubbele voorsprong op het bord stond. Hij haalde een gekruist schot van Simon nog uit de hoek en wist ook de rebound van Kalu te stoppen. Leye prikte even tegen met een vrije trap die net over vloog, maar het overwicht bleef wel voor Gent, al werden de kansen schaarser.

In het derde kwartier werd Kalu foutief neergehaald in de zestien, waarna Simon vanop de stip de score verdubbelde (2-0). Amper twee minuten later was het Yaremchuk die met een snelle actie de Eupense verdediging opnieuw in de fout dwong, deze keer was het Loties die verkeerd tackelde. Simon ging opnieuw achter de elfmeter staan, koos dezelfde hoek en gaf Van Crombrugge opnieuw het nakijken (3-0). Het zorgde voor een comfortabele ruststand, al had Kalinic kort voor rust wel nog een uitstekende redding in huis op een uithaal van Fadlalla.

Ook in de tweede helft hield Gent de wedstrijd rustig onder controle en loerde het vooral via snelle tegenaanvallen op een verdere uitdieping van de score. Blondelle hield Yaremchuk nog net van een doelpunt en  Van Crombrugge duwde een schot van Kubo nog in hoekschop. Er kwamen nog kansen op een hogere eindstand, maar Mitrovic kopte over en Simon knalde een teruglegger van Yaremchuk tegen het hoofd van Valiente. De bedrijvige Oekraïner maakte aanspraak op een doelpunt, maar een fraai schot in de draai belandde in de armen van Van Crombrugge.

De laatste kans van de wedstrijd was er eentje voor de bezoekers, maar een eerredder werd het niet, want de bal van Luis Garcia krulde net naast de paal buiten. Opnieuw een clean sheet dus voor de Buffalo's, maar vooral een overtuigende zege en drie punten erbij in het klassement.