1
  • Roman Yaremchuk 50'
Standard de Liège
0

Gent en Standard beten in de Ghelamco Arena de spits af van de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League. Yves Vanderhaeghe moest in laatste instantie nog sleutelen aan zijn elftal omdat Simon uitviel met een voetblessure. Deiver Machado nam zijn plaats in en Esiti keerde terug uit schorsing. Standard had een sterke reeks neergezet en kwam met vertrouwen naar Gent afgezakt, maar ze moesten in de beginfase het spel ondergaan.

Al na drie minuten moest Ochoa een kopbal van Mitrovic redden op de lijn, een kopbal van Gigot werd eveneens voor de lijn ontzet en Kubo vlamde rakelings over. Ook Dejaegere kwam dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot in de draai verdween via een Luiks been nog net naast de verkeerde kant van de rechterpaal. Na de furieuze Gentse start kwam de wedstrijd terug in balans, al was het pas na een half uur dat Standard zijn eerste echt grote kans versierde. Kalinic had een schitterende reflex in huis om een kopbal van Sa over te tikken.

Met een omhaal van Laifis kende de Kroatische doelman geen problemen, maar bij een verschroeiende uithaal van Marin moest hij al zijn kunnen tonen om de bal nog net met de vingertoppen naast te deviëren. Kort na de rust trad Yaremchuk op het voorplan. Eerst werd hij diep gestuurd door de Standard-defensie, maar onterecht teruggefloten voor buitenspel. Twee minuten later nam hij daar echter sportieve weerwraak voor. Dejaegere vond Machado aan de achterlijn en de voorzet van de Colombiaan werd binnen geknikt door Yaremchuk, die dolgelukkig was met zijn eerste treffer voor de Buffalo's (1-0).

De Rouches lieten allerminst de kopjes hangen en drongen aan voor de gelijkmaker. Mpoku zag een open schietkans nog fantastisch gekeerd door Kalinic, Carlinhos besloot uit een schuine hoek in het zijnet. Gent probeerde op de counter de voorsprong te verdubbelen, maar Kubo mikte een voorzet van Kalu over en Dejaegere kopte in de handen van Ochoa. Tien minuten voor tijd had de partij beslist kunnen zijn, maar Ochoa hield de voor hem opduikende Milicevic van een doelpunt en vlak daarna wist hij een strakke knal van Asare nog te keren.

In een zenuwachtige fase drongen de bezoekers nog aan, maar tot uitgespeelde kansen kwamen ze niet meer. Na 95 minuten maakten de gierende zenuwen plaats voor opluchting en euforie, want Gent mocht drie belangrijke punten bijtellen om zo weer wat op te schuiven in het klassement.