• Dylan Bronn 74'
R Excel Mouscron
1
  • Taiwo Awoniyi 33'

Gent had de heenronde met een 0-3 zege in Lokeren afgesloten en wilde die lijn graag doortrekken in de opener van de terugronde, in eigen huis tegen Mouscron. Vanderhaeghe sleutelde nauwelijks aan zijn basiself, maar bracht wel Sylla aan de aftrap ten nadele van Yaremchuk. Mircea Rednic keerde nog eens terug naar de plek waar hij in 2013-2014 nog coach was.

De wedstrijd begon al meteen veelbelovend met een dribbel van Kalu en een voorzet die tegen de buitenkant van de paal belandde. Er volgden afstandsschoten van Mezague en Dejaegere, maar daarna werd vooral duidelijk dat het veld door de zware regenval moeilijk bespeelbaar was. Iets voor het half uur werd Simon in de zestien neergehaald door Locigno, Wouters wees kordaat naar de stip. Simon ging zelf achter de bal staan en klaarde de klus met een beheerste trap in de linkerhoek (1-0).

Lang stond die voorsprong echter niet op het scorebord: Kalinic kon een hard afstandsschot van Rotariu nog net afweren, maar in de rebound trapte Awoniyi wel raak (1-1). En toch konden de bezoekers niet met een gelijke stand gaan rusten, want Kubo haalde zijn toverkunsten boven. Gelanceerd door Simon vertrok hij vanop eigen helft, hij dribbelde magistraal vier verdedigers op een hoopje en vloerde vervolgens Butez in de rechterhoek (2-1). Een ferme sollicitatie voor het doelpunt van het jaar.

Ook aan de overzijde was het nog opletten, want kort voor rust kopte Rotariu vanuit een moeilijke hoek op doel, maar zag zijn poging op de lat stranden. Gent kwam gezwind uit de kleedkamer voor de tweede helft en Mouscron had heel wat fouten nodig om de thuisploeg af te stoppen. Uitgespeelde kansen kwamen er niet meteen, al werd Kalinic wel eens op de proef gesteld door een harde volley van Mohamed. De gelijkmaker hing niet echt in de lucht, maar door de krappe voorsprong bleef het toch opletten voor de Buffalo's.

Het was dan ook een opluchting toen Bronn een kwartier voor tijd de bal fraai voorbij Butez en via de onderkant van de lat in doel krulde (3-1). Een minuutje later gingen de handen opnieuw massaal op elkaar voor de rentree van Kenny Saief, terug na maandenlang blessureleed. De bezoekers vonden in het slotkwartier niet meer de kracht om iets terug te doen, waardoor de Buffalo's comfortabel hun derde opeenvolgende zege konden grijpen.