SV Zulte Waregem
0
1
  • Moses Simon 28'

De 17de speeldag van de Jupiler Pro League werd in het Regenboogstadion afgesloten door Zulte Waregem en KAA Gent. Vanderhaeghe kon pronken met een 16 op 21 en hield dan ook min of meer vast aan zijn basiself. Hij roteerde wel opnieuw voorin: Sylla werd de diepe spits in de plaats van Yaremchuk.

Gent eiste meteen het merendeel van het balbezit op en zorgde ook voor de eerste dreiging. Een schot van Dejaegere vloog enkele meters naast en een gevaarlijke voorzet van Simon werd nog net weggewerkt door Hamalainen. Mitrovic was er het dichtste bij, maar zag zijn botsende kopbal net naast gaan. Halfweg de eerste helft stuurde Simon Sylla diep met een heerlijke lange bal, maar Sylla schoot oog in oog met Bossut over.

Als er een ploeg de voorsprong verdiende, dan was het wel Gent en dat gebeurde ook. Rond het half uur spurtte Sylla door op rechts, kapte Heylen uit en stak vervolgens knap door naar Simon, die de openingstreffer maar binnen te duwen had (0-1). Zulte Waregem vond via Kaya een snelle tegenreactie, maar zijn afstandsschot werd door Kalinic knap gered.

Gent verloor echter nooit de controle over de wedstrijd, ook niet toen de thuisploeg na de rust op zoek moest naar de gelijkmaker. Hamalainen toonde zich het meest bedrijvig met een vrije trap die te hoog gericht was en twee schoten die telkens afgeblokt werden door een alerte Gigot. Naargelang Zulte Waregem meer risico's moest nemen, kwam er ook meer ruimte op de tegenaanval, maar de Buffalo's sprongen er niet zo efficiënt mee om.

Toch kwamen zij het dichtst bij een doelpunt. Eerst was er een kopbal van Kubo, die door Bossut uit de rechterhoek werd gehaald. Even later kapte Dejaegere zich vrij en hij plaatste de bal ook buiten het bereik van Bossut, maar de doelman werd op de doellijn bijgestaan door Hamalainen, die bal nog kon ontzetten. Een minuutje later mocht Bossut opnieuw opgelucht ademhalen toen hij enkel kon toezien hoe een kopbal van Sylla rakelings naast de verkeerde kant van de paal belandde.

Ondertussen was scheidsrechter Laforge aan een heus festival van gele kaarten bezig. Een kwartier voor tijd stond zijn teller al op acht stuks, mooi verdeeld over beide ploegen. In de 90ste minuut incasseerde Esiti nog nummer negen, jammer genoeg zijn tweede van de avond, waardoor de Buffalo's de blessuretijd nog met tien man moesten volmaken. De solide Gentse defensie kwam echter niet meer in de problemen en trok de vierde opeenvolgende zege over de streep, waardoor Gent zich voor het eerst dit seizoen in de top-zes nestelde. De zesde clean sheet voor Kalinic was mooi meegenomen, net als de fraaie statistiek dat geen enkele ploeg minder doelpunten binnen kreeg.