KV Kortrijk
1
  • Teddy Chevalier 7'

Na vijf opeenvolgende zeges moest Vanderhaeghe het tegen KV Kortrijk stellen zonder Esiti, die een schorsingsdag uitzat na zijn rode kaart tegen Zulte Waregem. Birger Verstraete was zijn vervanger, op de flanken werden Simon en Kalu geposteerd en centraal voorin was het weer de beurt aan Yaremchuk.

Gent schoot het best uit de startblokken en al in de eerste minuut moest Kaminski een eerste keer ingrijpen. Het waren echter de bezoekers die bij hun eerste echte aanval meteen succes kenden. Chevalier kwam aan de tweede paal goed ingelopen om een scherpe voorzet hoog in doel te knallen (0-1). Gent dus meteen op achtervolgen aangewezen, maar het deed dat met brio. Na een knap uitgesponnen aanval over rechts bediende Gigot centraal Yaremchuk en die schoot in één tijd voorbij Kaminski (1-1).

De Kortrijkse defensie kraakte in al zijn voegen door een frivool voetballend Gent. Kaminski kon een knal van Kubo maar net wegboksen en zag een schot van Kalu nipt over zijn doel vliegen. Nog voor het eerste half uur voorbij was, werd Gent beloond voor zijn overwicht. Yaremchuk zette Kubo knap voor doel en de Japanner gaf Kaminski het nakijken, goed voor zijn zesde doelpunt van het seizoen (2-1).

Voor de rust versierden Verstraete en Dejaegere nog kansen, maar hun pogingen raakten niet binnen het doelkader. Ook in het eerste kwartier van de tweede helft leek er voor Gent geen vuiltje aan de lucht, maar de bezoekers knokten zich terug in de wedstrijd. Perbet stak twee keer in drie minuten de neus aan het venster, maar besloot telkens naast. Een stevige waarschuwing, zeker gezien de krappe voorsprong. De Gentse balrecuperatie was niet meer zo sterk als voor de rust, waardoor Kortrijk dreigender kwam opzetten. Doelrijpe kansen kwamen daar echter nauwelijks uit voort, meer dan wat hoge ballen hoefde Kalinic niet te plukken.

Het venijn zat nog in de staart, toen Chevalier dicht bij de gelijkmaker kwam met een botsend schot, maar Kalinic strekte zich helemaal en tikte de bal nog weg vanonder de lat. De drie punten bleven dus in de Ghelamco Arena, goed voor de zesde thuiszege op rij en een erg knappe 22 op 27, waardoor de Buffalo's hun aanwezigheid in de top-zes nog versterkten.