Jupiler Pro League - Speeldag 2

Zondag 06-08-2017 - 14:30

KAA Gent KAA Gent 0 - 1 R Antwerp FC R Antwerp FC

Laszlo Bölöni / Hein Vanhaezebrouck

"Momenteel zit het hem in de kleine zaken, dat moeten we proberen omdraaien"

Yannick Thoelen

Door de afwezigheid van Lovre Kalinic en Jacob Rinne mocht Yannick Thoelen nog eens in doel staan. Amper twee schoten op doel, waarvan de tweede jammer genoeg in de hoek belandde. “Dat is het lot van een doelman bij een topclub. Enkele ballen gezien maar daar moet je wel klaar voor zijn. Dat afstandsschot, als hij dat nog eens doet, trapt hij zo’n bal wellicht in de tribune. Dat doelpunt maakt hij goed af. Heel jammer dat we de wedstrijd verliezen door zo’n klein foutje. We waren de hele wedstrijd lang dominant en creëerden kansen. Maar momenteel zitten we in een hoek waar de klappen vallen en waar het tegenzit. Een hoek waar we snel moeten uit komen. Hoe? Werken, heel hard werken. Voor onszelf maar ook voor elkaar. En proberen om het geluk aan onze kant te krijgen. Want momenteel zit het hem in de kleine zaken. Kubo die in het zijnet trapt, Sylla die een teen te kort komt bij een voorzet, ... Dat moeten we proberen om te draaien. Ondanks onze nederlaag hebben we toch een goede reactie getoond na Altach, vind ik. Al hadden we nooit mogen verliezen.”

“Ik train altijd om eerste keeper te zijn. De coach zei me dat ik gewoon mezelf moet zijn. Als hij mij nodig heeft, dan zal ik er staan. Als Kalinic terug is uit blessure, zal hij wellicht wel starten. Om eerlijk te zijn is dat niet altijd even gemakkelijk. Maar goed, ik blijf gewoon verder doen. We zien wel.”, besloot de 27-jarige Thoelen. (TS)

"Triest voor het verlies. Blij met mijn debuut"

Deiver Machado

"De wil was er zeker, maar het mocht vandaag niet zijn"

Brecht Dejaegere

Na de Europese opdoffer donderdag kregen de Buffalo’s tegen Royal Antwerp een nieuwe klap te verwerken. “Momenteel zijn het ‘net-niet’ momenten. Een strafschop niet krijgen, ballen die net niet aankomen, …”, zuchtte Brecht Dejaegere na afloop van de wedstrijd. “Al heb ik persoonlijk al moeilijkere tijden gekend. 5 jaar geleden toen ik hier aankwam, hadden we een heel ongelukkige periode. De supporters hadden we bijna allemaal tegen ons. Een verschil met nu want vandaag stonden ze de hele wedstrijd achter ons.”

Een verklaring heeft Dejaegere niet. “Iedereen hier heeft hetzelfde doel en we doen er alles aan. Hoe we hieruit geraken? We werken allemaal ongelooflijk hard. Momenteel zit het een beetje in de hoofden maar we moeten ook de positieve zaken kunnen onthouden. Het balbezit was voor ons en de kansen waren er. Maar we waren niet efficiënt genoeg. De wil was er zeker, maar het mocht vandaag niet zijn. Nu is het de bedoeling dat we allemaal aan hetzelfde zeel blijven trekken, want het is en blijft een ploeggebeuren.” (TS)

"Genekt door foutje dat ons hele wedstrijd achtervolgt"

Mamadou Sylla

"Ik zag positieve zaken vandaag, maar het resultaat was minder"

Stefan Mitrovic

“Ik ben heel ontgoocheld.”, begon Stefan Mitrovic. “Na ons foutje hebben we er alles aan gedaan om een nederlaag te voorkomen. Dat is spijtig genoeg niet gelukt. De laatste tijd hebben we, ondanks het harde werk, het geluk niet aan onze kant. Toch moeten we hard blijven werken om het tij te keren. De wedstrijd van donderdag zat niet echt in onze hoofden. Vanaf het begin was er veel wil om een reactie te tonen. Maar dan krijgen we dat tegendoelpunt. Zelfs na de vele kansen slaagden we er niet in om te scoren.” Ook Mitrovic probeerde zijn steentje bij te dragen in de aanval. De laatste 15 minuten stond hij vooraan, naast Coulibaly, Sylla en Kubo. “We moesten iets proberen. De bedoeling was om meer druk te zetten op de verdediging.”

“Sinds mijn komst hebben we, volgens mij, geen enkele periode gehad waar we vier wedstrijden op rij niet konden winnen. Mentaal is dit heel moeilijk. Ik heb zo’n periodes vroeger al meegemaakt, dus ik weet dat we hier zullen uit geraken. Maar de enige manier om hieruit te geraken is ‘hard work’. De volgende wedstrijden zullen er zeker niet gemakkelijker op worden. Dat zullen heel belangrijke momenten worden, wellicht zelfs bepalend voor het verdere verloop van de competitie.”

Een gebrek aan leiderschap is er volgens Mitrovic niet. “Veel jongens zijn gebleven. Vorig seizoen moesten we ook 10 punten halen op 4 wedstrijden en dat is ons ook gelukt. Uit dat dal zijn we ook gekropen dus nu moeten we tonen dat we in staat zijn om dat nog eens te doen. Ik zag positieve zaken vandaag, alleen het resultaat was minder. Nu hebben we 6 dagen om te recupereren en ons klaar te maken voor de volgende wedstrijd, op KV Mechelen.” (TS)

"Ook uit nederlagen kan je leren"

Dylan Bronn