Jupiler Pro League - Speeldag 2

Zondag 06-08-2017 - 14:30

KAA Gent KAA Gent 0 - 1 R Antwerp FC R Antwerp FC

Na de verliespartijen tegen Sint-Truiden en Altach voerde Hein Vanhaezebrouck een aantal wijzigingen door in zijn basiself. Nieuwkomer Dylan Bronn mocht meteen starten achterin en op de linkerflank maakte de Colombiaan Deiver Machado zijn officieel debuut. Door de teenblessure van Kalinic stond Yannick Thoelen tussen de palen.

De Ghelamco Arena was volledig uitverkocht en beide supportersgroepen maakten er een erg sfeervol wedstrijdbegin van. De eerste prik kwam van Gentse zijde toen Sylla rond de middencirkel de vrije ruimte werd ingestuurd, maar hij werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Sylla kwam net tekort om een voorzet van Milicevic binnen te tikken en Kubo kopte een voorzet naast.

De bezoekers kwamen erg stevig voor de dag en scheidsrechter Visser liet veel toe, waardoor het een potige wedstrijd werd. Tot een kans kwam Antwerp nauwelijks, maar een verrassende lob van Jaadi vanop zo'n 35 meter zat er wel bijna in, de onderkant van de lat bracht redding. Kubo dreigde nog enkele keren voor de Buffalo's, maar Bolat liet zich niet verrassen.

Gent leek alles onder controle, maar Jaadi strafte balverlies genadeloos af en hij schoot overhoeks in de rechterhoek binnen (0-1). Vlak voor rust ging Batubinsika aan het shirt van Sylla hangen, maar Visser zag er geen strafschop in. Vanhaezebrouck bracht Gigot en Kalu in voor de tweede helft en trachtte daarmee het tij te keren. Gent startte sterk en al snel glipte Sylla in de zestien voorbij Batubinsika, die de Gentse spits met een halve judogreep tegen de grond werkte. Tot ieders verbazing ging de bal niet op de stip, Visser liet doodleuk voortspelen.

De Gentse druk werd steeds groter en Antwerp plooide massaal terug. Bolat haalde een vrije trap van Milicevic uit de linkerhoek en Dejaegere mikte een voorzet van Milicevic net naast. De gelijkmaker hing in de lucht, maar Dejaegere en Coulibaly kregen hun kopballen niet gekadreerd. Gent had geen werk achterin, waardoor Vanhaezebrouck alles op alles zette: Mitrovic werd naar de voorste linies geschoven en Coulibaly werd als extra spits ingebracht.

Maar het was zo'n dag waarop het niet wilde lukken. Een gekraakte volley van Mitrovic ging naast en hetzelfde lot onderging een kopbal van Sylla. Dé kans op de gelijkmaker was voor Kubo. Bolat weerde met moeite een vrije trap van Sylla af, waarop Kubo vlak voor doel de rebound nog naast schoot. Het Gentse slotoffensief leverde enkel nog een vrije van Sylla op die naast ging, waardoor de bezoekers hun gevleide voorsprong winsten vast te houden en de volle buit meepakten.