1
  • Rangelo Janga 89'

Yves Vanderhaeghe veranderde weinig aan het elftal dat Club Brugge versloeg. Enkel de geblesseerde Kalu werd in de basis vervangen door Dejaegere, die net zijn contract bij de Buffalo's verlengd had. Ondanks de kille weersomstandigheden hadden toch heel wat Buffalosupporters de verre trip naar Eupen gemaakt. Vocaal overklasten zij het thuispubliek en ook op het veld nam Gent al snel het overwicht.

Sylla stak tegen zijn ex-ploeg als eerste de neus aan het venster, maar hij devieerde een voorzet naast. Kort daarna was Yaremchuk er wel dichtbij, maar zijn kopbal werd nog uit de rechterbovenhoek geranseld door Van Crombrugge. De Gentse dominantie was groot, met meer dan 70% (!) balbezit, maar de Eupense organisatie doorprikken was een ander paar mouwen. Kone mocht zich wel gelukkig prijzen dat hij slechts geel kreeg na een zware tackle op Verstraete.

Pas vlak voor rust vond Foket met een fraaie dieptepass Kubo in de zestien, maar hij besloot op Van Crombrugge. Een brilscore bij de rust leek er aan te komen, tot Tirpan opeens ruimte kreeg op rechts om voor te zetten en Kone met een hakje Kalinic versloeg (1-0). Een donderslag bij heldere hemel en dan nog uitgerekend Kone, die aan de rode kaart ontsnapte. Yaremchuk probeerde op slag van rust nog voor een beetje gerechtigheid te zorgen, maar zijn lage schuiver werd door Van Crombrugge naast getikt.

Gent moest reageren na rust, maar het was Eupen dat het best uit de kleedkamer kwam. Kalinic duwde een schot van Leye in hoekschop en even nadien miste diezelfde Leye van dichtbij een opgelegde kans. De Buffalo's namen het heft terug in handen en de druk nam geleidelijk aan toe. Kubo schoot rakelings naast, Andrijasevic strandde op de vuisten van Van Crombrugge.

Twintig minuten voor tijd ging Kone aan Gigot hangen, geel was het logische gevolg en hij mocht dus alsnog vervroegd gaan douchen. Met een mannetje minder was het nu pompen of verzuipen voor de thuisploeg. Asare schoot naast, Chakvetadze kapte zich mooi vrij maar knalde dan over. En Van Crombrugge, die liet zich nogmaals opmerken op een schot van Dejaegere.

Eupen leek Gent de eerste nederlaag van 2018 toe te dienen, maar daar had de ingevallen Janga geen oren naar. In de 89ste minuut zwiepte Dejaegere een zoveelste voorzet voor doel en deze keer kopte de nieuwkomer uit Curaçao de oververdiende gelijkmaker voorbij Van Crombrugge (1-1). Wat een moment om je eerste doelpunt te scoren. In de blessuretijd werd hij zelfs nog eens voor doel gezet, maar Loties redde met een ultieme tackle alsnog een punt voor de thuisploeg.