• Roman Yaremchuk 56'
  • Rangelo Janga 65'
STVV
0

Kalinic moest op de dag van de wedstrijd geblesseerd afhaken, waardoor Thoelen plaatsnam tussen de palen. Brecht Dejaegere vierde zijn 200ste wedstrijd in de Jupiler Pro League met een basisplaats, voorin kreeg Janga de voorkeur op Sylla.

Het duurde niet lang vooraleer Gent de eerste kansen bijeengevoetbald kreeg. Na elf minuten bleef Janga overeind in de zestien en de meegekomen Kubo knalde de openingstreffer hard voorbij Steppe (1-0). Rond het kwartier kwamen dezelfde hoofdrolspelers in beeld bij een voorzet van Dejaegere, maar geen van beiden kreeg de bal voorbij Steppe.

In het derde kwartier kwamen de Truienaars er een aantal keren gevaarlijk uit. Thoelen had een prima redding in huis om een afstandsschot van De Sart uit de linkerhoek te halen. Twee minuten later toonde hij opnieuw zijn kunnen: hij devieerde een schot van Akpom op de lat, de rebound van Vetokele ging via de lat en de paal terug het veld in. Pech voor de bezoekers en vlak voor rust moest Thoelen alweer attent ingrijpen bij een poging van Vetokele.

Vanderhaeghe zette zijn spelers tijdens de rust terug op scherp en al vroeg in de tweede helft dwong Yaremchuk met een knappe dribbel Kitsiou in de fout. Scheidsrechter Dierick vond het genoeg voor een tweede gele kaart, waardoor de bezoekers met een mannetje minder verder moesten. In overtal werd het zo een makkelijke tweede helft voor de Buffalo's, die nog voor het uur de voorsprong wisten te verdubbelen. Yaremchuk plaatste een pass van Kubo perfect in de rechterhoek binnen (2-0).

Na 65 minuten was de wedstrijd helemaal gespeeld toen Foket een strakke voorzet voor doel zwiepte en Janga attent opdook om de bal binnen te prikken (3-0). Een kleine tien minuten voor tijd was er nog een mooi moment voor Nicolas Raskin, die op 16-jarige leeftijd zijn debuut mocht maken in het blauwwitte shirt. Hij was daarmee de jongste Gentse debutant sinds Benito Raman.

De Buffalo's bolden rustig over de eindmeet en staken zo op overtuigende wijze hun tiende opeenvolgende thuiszege op zak, net als de clean sheet voor Thoelen. Door de nederlagen van Anderlecht en Antwerp deed Gent ook een prima zaak in de top-vier van het klassement.