2
  • Dylan Bronn 82'
  • Roman Yaremchuk 92'

Met Waasland-Beveren en Gent stonden twee ploegen tegenover elkaar die nog niet verloren hadden in 2018. Yves Vanderhaeghe recupereerde Birger Verstraete na een schorsing en posteerde hem op het middenveld met Dejaegere en Andrijasevic. Asare raakte niet fit en werd op de linksachter vervangen door Bronn, Rosted kwam daardoor centraal achterin in de ploeg. Bij Waasland-Beveren stond de Gentse huurling Louis Verstraete aan de aftrap.

Het openingskwartier was er eentje zonder kansen, al kwam de thuisploeg wel gretiger voor de dag. De eerste echte kans kwam er pas na 18 minuten maar was wel meteen raak: topschutter Thelin kopte een voorzet van Verstraete binnen (1-0). Rosted kreeg al snel een kopkans om gelijk te maken, maar knikte naast. Sven Vermant had de organisatie bij de thuisploeg uitstekend neergezet en Gent speelde te tam om die te ontwrichten.

Ampomah versierde nog een aardige kans, maar besloot naast. Waasland-Beveren kon dus met een voorsprong de rust in en daar was niks op af te dingen. Gent wist dat het uit een ander vaatje moest tappen en kwam dan ook in een andere gedaante uit de kleedkamer. Waar Roef voor rust bijna geen bal te zien kreeg, moest hij in de eerste vijf minuten na rust al twee keer in actie komen. Eerst pareerde hij een knal van Foket, wat later werd hij geklopt door Yaremchuk, maar de bal rolde net naast.

De Gentse druk werd geleidelijk aan groter, maar toch bleef het opletten voor gevaarlijke tegenprikken. Verstraete besloot net naast en Demir mikte een schot voorlangs. In het slotkwartier werd het pas echt warm voor de thuisploeg. Bronn kopte een grote kans rakelings over, Sylla frommelde de bal tegen Roef en de paal. Roef leek de held te worden toen hij ook een schot van Kubo over tikte, maar bij de daaropvolgende hoekschop van Kalu moest hij zich alsnog gewonnen geven. Bronn kopte deze keer wel raak (1-1).

Gent bleef doorstomen en Roef hield zijn ploeg nog overeind door een laag schot van Yaremchuk te stoppen. Maar de Oekraïner kreeg alsnog het laatste woord. In minuut 92 zette Chakvetadze zich door en speelde perfect in de loop van Yaremchuk, die de Gentse comeback compleet maakte (1-2). Zo dienden de Buffalo's de thuisploeg hun eerste nederlaag van 2018 toe, maar belangrijker was de mathematische zekerheid over Play-Off 1 deelname. Een half mirakel na de compleet gemiste competitiestart.