3
  • Zinho Gano 38'
  • Joseph Akpala 73'
  • Richairo Zivkovic 97'

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie werd Dejaegere aan de kant gelaten om een tiende gele kaart en de bijhorende twee speeldagen schorsing te vermijden. Chakvetadze startte voor het eerst in de basis en een fitte Asare nam zijn plaats als linksachter terug in. Centraal voorin kreeg Sylla de voorkeur op Janga.

Van een makke eerste helft zoals in de voorgaande wedstrijden was deze keer geen sprake, al was het tegen een stug Oostende wel moeilijk om aan kansen te geraken. Kubo zorgde voor dreiging met een vrije trap die net over zoefde en een botsend schot, waar Dutoit heel wat moeite mee had. Bij een snelle aanval zette Chakvetadze Yaremchuk schuin voor doel, maar de Oekraïner besloot voorlangs.

Oostende zette daar nauwelijks iets tegenover, maar kreeg wel een strafschop toen Kubo een bal tegen de arm kreeg in de zestien. Visser vond het geen aangeschoten bal en wees naar de stip, Gano nam het geschenk in dank aan en trapte de bezoekers op voorsprong (0-1). Vlak voor rust kwam Bronn nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij kopte een vrije trap van dichtbij over.

Werk aan de winkel dus in de tweede helft en Gent schakelde een versnelling hoger. Chakvetadze schoot een voorzet van Kalu ineens naar doel, Dutoit pakte. Op het uur kreeg Bjelica de bal tegen de arm in de zestien, een vergelijkbare fase met het handspel van Kubo voor rust, maar deze keer floot Visser geen strafschop. Gent drukte door, maar Sylla besloot een mooie kans op Dutoit.

Vanderhaeghe probeerde het tij te keren met de inbreng van Andrijasevic, Janga en Simon, maar het was Oostende dat als een donderslag bij heldere hemel kon scoren. Een zeldzame tegenaanval werd door Akpaka fraai afgerond (0-2). Wie dacht dat Gent daardoor in de touwen hing, had het mis, want vier minuten later draaide Janga zich goed vrij in de zestien en hij duwde de aansluitingstreffer voorbij Dutoit (1-2).

Bij de bezoekers was het nu pompen of verzuipen en in de 92ste minuut werd de oprukkende Asare foutief gestuit in de zestien en nu wees Visser wel kordaat naar de stip. Yaremchuk liet de kans op de gelijkmaker niet liggen en knalde de elfmeter hard binnen (2-2). De oververdiende gelijkmaker stuwde de Buffalo's vooruit om nog de zege binnen te halen, maar het draaide nog helemaal anders uit. Zivkovic mikte een schot ruim naast, maar zag de bal nog afwijken en die dwarrelde zo alsnog voorbij Kalinic, die volledig op het verkeerde been stond (2-3).

Oostende pakte in extremis dus nog op een diefje de drie punten mee, terwijl Gent zijn eerste nederlaag van 2018 opliep, al hadden de Buffalo's heel wat meer verdiend. Het liet ook de kans liggen om te naderen op Charleroi in het klassement, al bleef Gent wel op de vierde plaats.