Jupiler Pro League - Speeldag 3

Zaterdag 12-08-2017 - 18:00

YR KV Mechelen YR KV Mechelen 1 - 1 KAA Gent KAA Gent
"De hele ploeg heeft getoond dat de kwaliteit zeker aanwezig is"

Samuel Kalu

Doelpuntenmaker Samuel Kalu speelde een dijk van een wedstrijd. Bijna leek hij matchwinnaar te worden maar de late gelijkmaker van ex-Buffalo Tim Matthys besliste daar anders over. “Ik vond dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben. We zijn er vanaf de eerste minuut vol voor gegaan, alleen heel jammer dat we in extremis een doelpunt slikken. Een moment van onoplettendheid, denk ik. Daar moeten we iets meer aandacht aan besteden. In de volgende wedstrijd gaan we alleszins opnieuw vol voor de overwinning.”

De Buffalo’s begonnen dus erg gretig aan de wedstrijd, iets dat de ploeg ook vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden. “Het klopt dat we de eerste twee wedstrijden verloren hebben. Maar we moeten ons nog niet te veel zorgen maken. Ik zag veel beterschap vandaag, dus ik ben er zeker van dat het in de volgende wedstrijden beter zal gaan. De hele ploeg heeft getoond dat de kwaliteit zeker aanwezig is.” Over de gemiste kopbal van Kubo was Kalu heel kort: “Dat kan iedereen gebeuren.” (TS)

"Het belangrijkste is dat we goed voetbal hebben getoond"

Brecht Dejaegere

Bijna had KAA Gent zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Ontgoocheling in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd, volgens Brecht Dejaegere. “Echt spijtig want we spelen een goeie wedstrijd. Al missen we wel enkele kansen op een 0-2 voorsprong. En dan krijg je daarna het deksel op de neus. Vandaag ontbrak het hem gewoon aan efficiëntie. Het klopt dat 1 op 9 niet genoeg is voor een ploeg als Gent maar laat ons zeker de positieve zaken onthouden. Dit kan het begin van een wederopstanding zijn. De volgende wedstrijd wordt in ieder geval geen gemakkelijke opdracht, net als alle wedstrijden trouwens. Het belangrijkste is dat we goed voetbal hebben getoond. Op naar volgende week.”

De combinatie tussen Marcq en Dejaegere lijkt een meer dan goede te zijn. “Dankzij Marcq kan ik ook iets offensiever gaan spelen. Op de positie waar ik nu sta, krijg ik ook alle vertrouwen. De communicatie verloopt ook vlot, het werkt goed. Enkel op het einde had ik het wat moeilijk. Tegen Antwerp had ik enkele klappen gekregen tegen mijn quadriceps, dat was nog niet volledig hersteld”, eindigde Dejaegere. (TS)

"We misten dat tikkeltje geluk om de overwinning mee naar huis te nemen"

Damien Marcq

“Het is frustrerend want eigenlijk verliezen we twee punten in plaats van dat we een punt winnen.”, begon Damien Marcq. “In de tweede helft hebben we nochtans de kansen gehad om de wedstrijd te kunnen beslissen. Dan had je ook Mechelen dat druk bleef zetten, mede dankzij hun supporters. We wisten van tevoren dat het hier niet gemakkelijk ging worden. Al speelden we zeker geen slechte wedstrijd. Maar het mocht niet zijn. Het spel is al beter in vergelijking met de vorige weken. Volgende week is ook geen gemakkelijke verplaatsing (op Mouscron), waar we opnieuw onze uiterste best gaan doen.” Over de gelijkmaker van Matthys:”Bij zijn schot verraste hij ons allemaal. We waren misschien niet even aandachtig op dat moment. Een werkpunt voor de volgende match.”

Volgens velen was dit Marcq’s beste match voor de Buffalo’s tot nog toe. “De eerste officiële, ja.”, lachte de Fransman. “In de vriendschappelijke matchen had ik een goed niveau. Al klopt het dat de eerste officiële matchen wat minder ging, ik gaf dat ook toe. Maar vandaag ging het goed en ik hoop dat dit blijft duren. Ik denk trouwens vooral aan de ploegprestatie en minder aan mijn individuele prestatie. We hebben veel kwaliteit maar misten dat tikkeltje geluk om de overwinning mee naar huis te nemen. De reden voor mijn prestatie vandaag? Ik begin mijn medespelers al beter te kennen, net zoals de automatismen in de ploeg. Iedereen binnen de club geeft me ook het nodige vertrouwen. Het systeem ligt me wel en ik hoop dat we vertrouwen kunnen putten uit deze prestatie. Ik voel me goed.”, besloot Marcq. (TS)