Jupiler Pro League - Speeldag 3

Zaterdag 12-08-2017 - 18:00

YR KV Mechelen YR KV Mechelen 1 - 1 KAA Gent KAA Gent

Voor de verplaatsing naar Mechelen kon Vanhaezebrouck terug een beroep doen op de herstelde Kalinic in doel. Asare moest ziek afhaken, Bronn en Machado stonden opnieuw aan de aftrap. Op het middenveld was er terug een basisplaats voor Marcq en Andrijasevic en voorin werd Coulibaly geflankeerd door Kalu en Kubo. Bekijk hieronder de wedstrijdsamenvatting (rest van het matchverslag onder de samenvatting).

De Buffalo's namen meteen het heft in handen en drukten de thuisploeg terug op de eigen helft. Aanvankelijk leverde dat enkel een resem voorzetten en hoekschoppen op, zonder grote kansen. De eerste bal tussen de palen viel aan de overkant, maar Kalinic weerde een strak schot van Drazic af. Mechelen had heel wat fouten nodig om Gent af te stoppen en vooral de zeer bedrijvige Kalu kreeg het daarbij hard te verduren. De kaarten bleven echter op zak.

In het derde kwartier kraakte de thuisploeg dan toch. Coulibaly zette met een knap nummertje De Witte in de wind en bediende centraal voor doel Kalu, die de bal binnen tikte (0-1). Wat later werd Coulibaly door de defensie gestuurd, maar De Witte voorkwam erger met een ultieme tackle. De kansen kwamen nu in sneltempo, maar Coosemans pakte een kopbal van Mitrovic en Kubo vlamde een wenkende kans net over. Ook Andrijasevic kon op doel koppen, maar opnieuw bracht Coosemans redding.

Een dik verdiende Gentse voorsprong dus aan de rust, maar na de pauze bood Mechelen meer weerwerk. Een schot van Drazic strandde in het pak en een uithaal van Croizet vloog een paar meter naast. Gent liet zich niet onbetuigd en iets na het uur kon Kubo de Gentse voorsprong wat comfortabeler maken. Hij kopte een uitstekend aangesneden voorzet van Kalu echter nog naast.

Een uithaal van Coulibaly strandde in het zijnet, waardoor het opletten geblazen bleef met de krappe voorsprong. Zo moest Gigot Kalinic bijspringen op de lijn om een gevaarlijke bal weg te koppen. Aan de overzijde was Kubo opnieuw erg dicht bij de tweede Gentse treffer, maar deze keer zag hij zijn schot op de paal stranden.

Waar de wedstrijd al lang beslist had moeten zijn, bleef het dus toch nog spannend in de slotfase. En daarin kreeg Gent alsnog pijnlijk het deksel op de neus. Matthys kreeg iets te veel ruimte bij een vrije trap en zijn uithaal verdween in de linkerhoek voorbij Kalinic (1-1). Gent haalde dan wel zijn eerste competitiepunt binnen, maar de ontgoocheling om het mislopen van de verdiende driepunter overheerste toch.