• Leandro Trossard 86'
2
  • Birger Verstraete 11'
  • Samuel Kalu 76'

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie werden Bronn en Dejaegere gespaard, beiden stonden met negen gele kaarten en riskeerden de start van Play-Off 1 te missen bij een tiende exemplaar. Centraal achterin werd Rosted gekoppeld aan Gigot. De terugkerende Esiti vormde met Verstraete een stevige buffer voor de verdediging, daarvoor moest Chakvetadze voor de nodige creativiteit zorgen. Ook Simon was terug klaar voor de dienst en nam zijn plaats op de linkerflank terug in.

Zowel Genk en Gent hadden in 2018 nog maar één keer verloren, maar het waren de Buffalo's die veel scherper voor de dag kwamen. Genk verloor de meeste duels op het middenveld en nog in het eerste kwartier schilderde Kalu een vrije trap op het hoofd van de goed inlopende Verstraete, die perfect in het hoekje binnen kopte (0-1). De thuisploeg vond niet meteen een reactie en ook de volgende kansen waren voor Gent, maar Foket knalde op Vukovic en Kalu besloot naast.

Daarna verwaterde de partij, maar een quasi werkloze Kalinic zag hoe zijn ploeg probleemloos de voorsprong vasthield tot aan de rust. Philippe Clément stuurde zijn troepen bij tijdens de rust en dat miste zijn effect niet. Al vroeg in de tweede helft kopte Karelis tegen de onderkant van de lat en Kalinic kon erger voorkomen. Gent kwam er nu moeilijker uit, maar Karelis mikte naast en Kalinic pakte een kopbal van Seck.

Geen gelijkmaker dus en bij een schaarse tegenaanval werd Janga op doel afgestuurd. Vukovic kon het schot nog keren, maar tegen de rebound van Kalu had hij geen verhaal (0-2). Vijf minuten voor tijd werd het toch nog spannend toen Trossard voor doel werd gezet en overhoeks binnen schoot (1-2), maar verder dan die aansluitingstreffer raakten de Genkenaars niet.

Gent sloot zo in stijl de reguliere competitie af en verstevigde zijn vierde plaats in het klassement, Genk miste de kans om op gelijke hoogte te komen. Een mooie generale repetitie dus voor Play-Off 1.