• Jonathan Bolingi 87'
2
  • Brecht Dejaegere 25'
  • Mamadou Sylla 30'

Voor de derde keer in vier wedstrijden trokken de Buffalo's op verplaatsing, deze keer naar Le Canonnier. Vanhaezebrouck koos opnieuw voor Bronn in de verdediging en Machado op links. Marcq en Dejaegere vormden het centrale hart op het middenveld.

Gent kwam snedig uit de kleedkamer en Simon kon al na twee minuten uithalen naar de linkerhoek, maar Bailly duwde nog in hoekschop. Ook toen Sylla hem probeerde te omspelen stak de doelman er nog een handje tussen. De Buffalo's vonden steeds meer gaten in de thuisdefensie en na 25 minuten was het raak. Sylla gaf de bal goed mee in de loop van Dejaegere en die knalde hoog in doel binnen (0-1).

Vijf minuten later verstuurde Marcq een knappe dieptepass naar Sylla, die naar binnen sneed en de bal heerlijk in de linkerhoek voorbij Bailly plaatste (0-2). Amper een minuut later was het bijna opnieuw prijs toen Kubo alleen op doel werd afgestuurd, maar de Japanner plaatste de bal nog rakelings naast. Desondanks leek Gent op rozen te zitten, maar vlak voor rust bleken die grote doornen te hebben. Gigot pakte uit met een stevige tackle, zuiver op de bal, maar scheidsrechter Laforge haalde tot ieders verbazing een directe rode kaart boven.

Consternatie alom, want Gent moest het nog een volledige helft met tien man uitzingen. Vanhaezebrouck schakelde tactisch om door Marcq een rij achteruit te schuiven en Esiti in te brengen. Met een mannetje meer kon de thuisploeg nu ineens wel op de Gentse helft kamperen en daar kwamen ook kansen uit voort. Schoten van Awoniyi Godeau en Mohamed waren allemaal niet gekadreerd.

Halfweg de tweede helft kwam Kalinic zijn doelgebied uitgelopen om een gevaarlijke bal weg te koppen, maar die belandde in de voeten van Mohamed, die met een fraaie lob terug spanning bracht in de wedstrijd (1-2). Toch leek Gent de drie punten vast te houden, want een schot van Taiwo werd over getikt door Kalinic en het vat leek stilaan leeg bij de thuisploeg.

Maar vijf minuten voor affluiten sloeg het noodlot alweer toe: een schot van Govea week af en verraste zo Kalinic, die de gelijkmaker in doel zag caprioleren (2-2). En de Gentse kelk moest nog helemaal leeg, want na een fout van Asare ging de bal op de stip. Kalinic pakte weliswaar de elfmeter van Bolingi, maar zag even niet waar die belandde, waardoor Bolingi in de rebound alsnog kon scoren (3-2). De scheidsrechterlijke dwaling uit de eerste helft kreeg zo wel een erg zure nasmaak voor de Buffalo's, die met lege handen naar huis moesten.