• Danijel Milicevic 35'
KRC Genk
1
  • Jakub Brabec 89'

Na een weekend zonder competitievoetbal door interlands werd de Jupiler Pro League hervat met een nieuwe topper in eigen huis, deze keer tegen Genk. In die twee weken raakte Kalinic terug fit, hij nam zijn plaats in tussen de palen. Mitrovic was niet beschikbaar door een lichte blessure, waardoor nieuwkomer Noë Dussenne meteen zijn debuut mocht maken in het hart van de verdediging.

De bezoekers vlogen er van bij de aftrap meteen stevig in, al deed Berge dat iets te onstuimig, na amper twintig seconden had hij al een gele kaart te pakken. De strijd werd vooral op het middenveld gevoerd, waardoor beide doelmannen aanvankelijk werkloos stonden toe te kijken. Het was wel even schrikken toen Pozuelo uit een quasi onmogelijke hoek op de buitenkant van de paal schoot.

Mata kende heel wat moeite met Sylla en pakte halfweg de eerste helft geel. Tien minuten voor rust ging hij opnieuw in de fout, deze keer in de zestien, dus Vertenten wees naar de stip, al hield hij wel de tweede gele kaart op zak. Milicevic speelde scherpschutter en schoot de elfmeter hard in de linkerhoek, net buiten het bereik van Vukovic (1-0).

De eerste helft eindigde met meer gele kaarten dan pogingen op doel, al mocht Berge wel van geluk spreken dat een trap op de hak van Milicevic hem geen tweede geel kostte. Na rust had Genk overwicht op het middenveld, maar Gent stelde daar veel strijdlust tegenover, waardoor Kalinic nauwelijks werk had. Gent kon dreigen met een reeks hoekschoppen, maar bij de eerste haalde Vukovic een knal van Machado nog vanonder de lat en bij de derde kopte Dejaegere net naast.

Bij de bezoekers kwam het grootste gevaar uit stilstaande fasen. Elke hoekschop en vrije trap werd haarfijn voor doel gebracht, maar de Gentse defensie gaf geen krimp en kuiste alles netjes op. Gent kreeg meer en meer ruimte op de tegenaanval, maar te vaak werd daar niet nauwkeurig genoeg mee omgesprongen. Sylla had nog de beste kans, maar mikte net voorlangs.

De tijd tikte weg in het voordeel van de Buffalo's, maar in de absolute slotfase sloeg het noodlot andermaal toe. Terwijl de defensie de hele wedstrijd lang alle ballen voor doel keurig wegwerkte, werd in de 89ste minuut Brabec vergeten bij een vrije trap. De mee opgekomen verdediger mocht vrijstaand op doel koppen en liet Kalinic dan ook geen kans (1-1). Een erg zure gelijkmaker, want voor de vijfde keer in zes wedstrijden zag Gent een voorsprong nog wegglippen.