Jupiler Pro League - Speeldag 8

Zondag 24-09-2017 - 14:30

KAA Gent KAA Gent 0 - 1 SV Zulte-Waregem SV Zulte-Waregem

Na de twee opeenvolgende zeges tegen Oostende en Geel trok Gent in de eigen Ghelamco Arena op zoek naar een eerste overwinning in eigen huis. Het deed dat voor het eerst met Roman Yaremchuk centraal voorin. Birger Verstraete was terug fit en begon op de rechterflank, terwijl ook Nana Asare en Moses Simon gerecupereerd werden en in de basis startten.

Wedstrijden tussen Gent en Zulte Waregem stonden de voorbije jaren vrijwel steeds garant voor aanvallend spektakel, maar na drie minuten werd dat scenario al gedwarsboomd. Door een misverstand tussen Gigot en Dussenne kreeg Saponjic vrije baan naar doel en liet Kalinic kansloos in de rechterhoek (0-1). De bezoekers lieten prompt hun aanvallende intenties varen en concentreerden zich vooral op het verdedigen van de voorsprong. De verwachte ruimte kwam er dus niet, waardoor Gent een lastige zoektocht naar openingen moest ondernemen.

Yaremchuk was in het eerste half uur het gevaarlijkst met een vluchtschot dat naast vloog en vooral met een schot in de zestien, waarmee hij Leali tot een knappe redding dwong. Kalinic had helemaal geen werk meer, maar dat kon de bezoekers niet deren, want zij gingen met een voorsprong rusten. Ook in de openingsfase van de tweede helft verliep de zoektocht naar kansen moeizaam, wat Vanhaezebrouck inspireerde tot een driedubbele wissel iets voor het uur. Dejaegere, Machado en Kalu werden alledrie tegelijk ingebracht en dat bracht hernieuwd enthousiasme bij het publiek, wat ook afstraalde op het veld.

De druk van Gent nam toe en vooral vanop de flanken kwam er heel wat meer gevaar, maar uit de voorzetten kwamen weinig concrete kansen. Yaremchuk versierde er wel twee, maar zijn eerste kopte hij naast en een gekraakt schot van hem werd gepakt door Leali. Dury zag dat zijn ploeg dreigde te kapseizen en greep in. Met Saponjic werd een aanvaller naar de kant gehaald en Baudry mocht mee beton gieten achterin. De ingreep leverde resultaat op, want de gaten werden beter gedicht.

Toch waren er nog mogelijkheden voor Gent. Kubo kreeg een goeie kans in de zestien, maar zag zijn schot afgeblokt, en Leali haalde een grondscherend schot van Milicevic nog uit de rechterhoek. Het lukte de Buffalo's niet meer om de scheve situatie nog recht te trekken, waardoor de vroege treffer de bezoekers meteen de volle buit opleverde.