• Giorgi Chakvetadze 36', 48'
Sporting Charleroi
1
  • Victor Osimhen 42'

Na de klinkende 0-4 zege in Oostende wilde Jess Thorup zijn troepen ook in de eigen Ghelamco Arena naar een zege stuwen. Door de blessures van Verstraete, Odjidja en Kalinic had wel wat voorbereidend puzzelwerk. Thoelen stond onder de lat en Esiti, Dejaegere en Andrijasevic vormden het kloppend hart op het middenveld. Bij Charleroi keerde Jérémy Perbet korstondig terug naar bekend terrein, maar hij begon wel op de bank.

Net als tegen Oostende werden de aanvallende intenties van de Buffalo's al snel duidelijk. Met een hoge pressing en veel volk rond de zestien van de bezoekers werd de druk al snel opgevoerd. Na vijf minuten had Chakvetadze al een doorgekopte bal tegen de netten geschoten, maar het feest ging niet door wegens buitenspel. Gent controleerde de wedstrijd en combineerde bij momenten erg goed, maar echt uitgespeelde kansen waren er nauwelijks.

Tien minuten voor rust werd de ban gebroken. Penneteau kon een vrije trap van Limbombe nog keren, maar Chakvetadze gaf hem in de rebound geen kans met een rake kopbal (1-0). Geen vuiltje aan de lucht dus, tot kort voor rust opeens de gelijkmaker uit de lucht viel. Vanop 25 meter haalde Osimhen opportunistisch uit, de bal week ongelukkig af op Rosted en de verraste Thoelen kon de bal niet meer tijdig keren (1-1).

Zo konden de Carolo's met een gevleid gelijkspel de rust in, maar lang konden ze daar niet van genieten. Amper drie minuten ver in de tweede helft zette Limbombe laag voor naar Chakvetadze en die schoot knap in de draai binnen (2-1). Gent stoomde door en na een knappe aanval legde Andrijasevic de bal panklaar voor Yaremchuk, maar die mikte de bal nog naast. De bedrijvige Andrijasevic probeerde het ook nog een paar keer zelf, maar een plaatsbal vloog net over en een andere uithaal werd afgeblokt.

Penneteau zag heel wat gebeuren in en rond zijn doelgebied en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Een vrije trap van Limbombe pakte hij klemvast, idem met een kopbal van Yaremchuk en een schot van Dejaegere. En ook oog in oog met Limbombe bleef hij overeind. Met de kleine voorsprong op het scorebord bleef Charleroi erin geloven en op een schaarse tegenaanval was het opeens bijna raak, maar Osimhen schoot nipt voorlangs.

Ook in de slotminuten kwamen de Carolo's nog opzetten, maar meer dan enkele kopballen leverde dat niet op. Het mooiste moment was nog weggelegd voor de rentree van Renato Neto, die na ellenlang blessureleed een staande ovatie kreeg van het hele stadion. Kippenvel. En zo mocht hij uiteindelijk ook de 2-1 zege mee op het veld vieren.