• Benjamin Van Durmen 45'
  • Frantzdy Pierrot 76'
1
  • Giorgi Chakvetadze 89'

Jess Thorup kon voor de verplaatsing naar R Excel Mouscron nog geen beroep doen op de geblesseerde Verstraete en Odjidja. Hij recupereerde wel de herstelde Kalinic, die terug onder de lat plaatsnam. Arnaud Souquet begon in de basis tegen de ploeg waar hij het seizoen 2012-2013 afwerkte. BIj Mouscron stond ex-Buffalo Noë Dussenne aan de aftrap.

Mouscron had vertrouwen geput uit twee gelijke spelen tegen Standard en Zulte Waregem en hield gelijke tred in de openingsfase. Toch was de eerste grote kans na tien minuten voor Yaremchuk, die goed wegdraaide van zijn man en vervolgens doelman Butez omspeelde, maar daarbij de bal ook ongelukkig over de achterlijn tikte. Na een kwartier was de eerste bal binnen het doelkader van de thuisploeg meteen raak. Amallah kende wat geluk dat zijn schot licht afweek op Dejaegere, waardoor Kalinic in de korte hoek verrast werd (1-0).

Nog geen twee minuten nadien was de stand al bijna terug in evenwicht, maar schuin voor doel mikte Asare in het zijnet. De thuisploeg liet zich niet onbetuigd en Kalinic had een prima redding in huis op een schot van Vojvoda. Iets voorbij het half uur spurtte Limbombe alleen op doel af en werd gestuit door Butez. Scheidsrechter Smet wees naar de stip, maar ging op aangeven van de VAR toch de beelden bekijken. Een 'clear error' leek het geenszins, maar toch kwam Smet op zijn stappen terug en annuleerde de strafschop.

Een opdoffer voor de Buffalo's, die de potentiële gelijkmaker door de neus geboord zagen, en op slag van rust volgde nog een tweede mokerslag. In de derde minuut van de blessuretijd, hoewel er maar twee waren aangegeven, was er nog een scherpe tegenaanval waarbij Kalinic het schot van Amallah redde, maar geen verhaal meer had tegen de rebound van Van Durmen (2-0).

Heel wat oplapwerk dus tijdens de rust en Gent kwam aanvankelijk scherp uit de kleedkamer. Al in de eerste minuut schoot Chakvetadze op doel, maar ook op Butez. Ook Yaremchuk ging zijn kans maar hij schoot in het zijnet. Benson was de bedrijvigste man bij de thuisploeg en Kalinic hield hem met een sublieme redding van een doelpunt.

Naarmate de tijd wegtikte, verkleinde de kans op een Gentse remonte. Ook Butez voorkwam een heropleving door een uithaal van Dejaegere uit de linkerbovenhoek te ranselen. Met aanvallende wissels probeerde Thorup het tij alsnog te keren, maar Koita mikte een vrije trap over en Yaremchuk kopte voorlangs. Achterin kwam er meer ruimte en Pierrot besliste de wedstrijd helemaal door een teruglegger van Benson over Kalinic te tikken (3-0).

In de slotfase vond de alomtegenwoordige Benson nogmaals Kalinic op zijn weg en Pierrot trof op zijn aangeven de lat. Aan de overzijde stond Butez pal op een knal van Koita, maar hij moest alsnog de eerredder toestaan toen Chakvetadze voor hem opdook (3-1). Veel schoot Gent daar niet mee op, al moest Butez wel nog een schot van Koita uit de linkerhoek halen en kopte Rosted de daaropvolgende hoekschop over.

Mouscron trok zijn tweede zege van het seizoen over de streep en de Gentse offday maakte een einde aan de prille zegereeks onder leiding van Thorup.