• Stallone Limbombe 71'
KV Kortrijk
1
  • Jovan Stojanovic 41'

Na de midweekspeeldag stonden de Buffalo's tegen Kortrijk voor hun derde wedstrijd in negen dagen. Thorup koos voor dezelfde spelers die de thuiswedstrijd tegen Charleroi wisten te winnen, enkel de fitte Kalinic was nieuw in de basiself. Bij Kortrijk stonden ex-Buffalo's Hannes Van Der Bruggen en Christophe Lepoint aan de aftrap.

Beide ploegen hadden punten laten liggen tijdens de week en wilden iets goedmaken, maar het zorgde niet voor een flitsende openingsfase. In het eerste half uur was er nauwelijks doelgevaar, enkel Kalinic moest twee schoten pakken. Ineens was er wel een grote mogelijkheid voor Esiti, maar zijn schot in de zestien werd nog afgeblokt en Chakvetadze mikte de rebound over.

De wedstrijd leek naar een brilscore aan de rust te kabbelen, maar kort voor rust kreeg Gent een stevige tik te verwerken. Een snelle tegenaanval van Kortrijk leek op niks uit te draaien, maar Plastun ontzette de bal pardoes op Kalinic, waarna Stojanovic eenvoudig kon binnen schuiven (0-1).

Werk aan de winkel dus in de tweede helft. Verstraete viel al snel in en stond nauwelijks twee minuten op het veld toen hij een perfecte voorzet de zestien instuurde, waarop Yaremchuk in de rechterhoek binnen kopte (1-1).

Niet dat het daardoor meteen een wereldpartij werd, maar Gent hield wel de controle en Kortrijk had heel wat fouten nodig. Twintig minuten voor tijd ging de bal op de stip na handspel van Mboyo en Limbombe zette de elfmeter om met een gewaagde panenkda (2-1).

De Boeck gooide er met Ezekiel nog een extra aanvaller bij, maar het was Chakvetadze die ei zo na de wedstrijd besliste. Zijn knappe plaatsbal werd door Kaminski nog schitterend uit doel getikt. In de 88ste minuut viel de beslissing dan toch. Kaminski kon een schot nog afweren, maar Yaremchuk kopte in de rebound zijn tweede van de avond binnen (3-1). Veel te vieren had hij niet, want hij kreeg daarbij een voet in het gezicht en moest de wedstrijd staken. Maar de drie punten, die bleven wel netjes in de Ghelamco Arena.